Bani.md

Directoarea grădiniței, unde s-au găsit gâze și viermi în mâncarea copiilor, va fi sancționată disciplinar de DGETS

Directoarea grădiniței, unde s-au găsit gâze și viermi în mâncarea copiilor, va fi sancționată disciplinar de DGETS

La Grădinița nr. 157, unde copiii au fost hrăniți cu terci cu gâze și viermi, a fost făcută o inspecție. S-a depistat că hrișca livrată de agentul economic SRL „Prodagrotrade” la  Grădinița  nr.157, pe data de 06 octombrie și 2 noiembrie, conținea impurități sub formă de gâze, potrivit reprezentanților DGETS. Mai mult, directoarea interimară a grădiniței va fi sancționată disciplinar de către DGETS.

„Comisia a verificat hrișca care conține insecte și a constatat este ambalată în pachet cu marca „Sofi”, producător „Moldagroproduct” SRL. Lotul dat a fost supus restricție, sigilat, prelevate probe și urmează a fi întors producătorului de către angajații ANSA până la luarea deciziei”, se menționează în comunicatul de presă al DGETS. 

Controlul a fost efectuat ieri, 14 noiembrie, de specialiștii din cadrul Direcției generale, educație, tineret și sport a CM Chișinău, ai DETS Buiucani, ai Direcției Municipale Siguranța Alimentelor și ai Agenției Naționale de Siguranță a Alimentelor. 

„Ținând cont de actele de constatare a rezultatelor verificărilor de la 8.11.2017 și la 14.11.2017, precum și de nota explicativă a directorului interimar al grădiniței, Mariana Sclifos, DGETS a decis sancționarea disciplinar a acesteia, conform prevederilor Codului Muncii și legislației în vigoare. În conformitate cu cadrul normativ în vigoare, directorul instituției de învățământ este responsabil de întreaga activitate educațională în instituția de învățământ pe care o conduce și este obligat să execute toate regulamentele, ordinele, circularele emise de Ministrul Educației și Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău, Ministrul sănătății, și să coordoneze activitățile care se desfășurată în cadrul instituției cu organele ierarhice superioare acesteia, după caz”, precizează reprezentanții DGETS.

Amintim că, acest caz a fost depistat de mama unui copil care frecventează această grădiniță. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000