Bani.md

Directoarea unui lanţ de patiserii din Australia critică angajaţii din „generaţia de azi” pentru că nu vor să lucreze fără salarii

Directoarea unui lanţ de patiserii din Australia critică angajaţii din „generaţia de azi” pentru că nu vor să lucreze fără salarii Foto: Mediafax

Natalie Brennan, directorul general al patiseriei Muffin Break din Australia, are de-a face cu o reacţie dură din partea celor care au aflat că femeia critică „persoanele tinere care nu-şi mai caută programe de practică neplătită”, transmite news.com.au, citat de Mediafax.

Brennan dă vina pe popularitatea reţelelor de socializare şi spune că „nimeni nu mai vine la Muffin Break în căutare de programe de practică”. „Înainte de social media lumea venea mereu în căutare de perioade de practică şi nu puteam să ţinem pasul cu toate persoanele care ne căutau”, susţine femeia.

„Teoretic, aceştia lucrează pe gratis, dar pot să vă spun că fiecare persoană care a lucrat pentru mine ca stagiar a primit la sfârşit un loc de muncă. Fiecare persoană,” continuă Brennan.

„Generaţia din ziua de azi crede că social media o să le salveze carierele. Există bineînţeles această încredere în sine care creşte de pe urma numărului de urmăritori de pe Instagram sau numărul de likeuri primite la o poză”, adaugă femeia.

Cei care au citit despre afirmaţiile directoarei sunt de părere că aceasta caută persoane care să facă „sclavie”.

Senatul australian a cercetat cazul, iar compania Muffin Break este acuzată de plăţi insuficiente şi încălcarea regulilor „după cum vor ei”. Francizaţii companiei susţin că au fost sfătuiţi să „plătească mai puţin pe angajaţii de încredere”. De asemenea, unul dintre francizaţi declară că i-a fost solicitat de companie să „exploateze 457 de angajaţi cu viză de muncă prin solicitarea de mită”, relatează The Guardian Australia.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000