Bani.md

(DOC) Modificările la Politica bugetar-fiscală, în redacția Ministerului Armașu. Proiectul, propus spre aprobare Guvernului

(DOC) Modificările la Politica bugetar-fiscală, în redacția Ministerului Armașu. Proiectul, propus spre aprobare Guvernului
Foto: examinationtoday.com

Ministerul Finanţelor a prezentat  setul definitivat de materiale ce vizează modificarea şi completarea unor acte legislative în partea ce ţine de realizarea politicii fiscale, vamale şi bugetare pentru anul 2016 şi perfecţionarea legislaţiei fiscale, vamale şi bugetare.

Acest proiect urmează a fi propus spre aprobare Executivului.

Prezentul proiect de lege conţine, în fond, propuneri de modificare şi completare a unor acte legislative, care rezultă din obiectivele politicilor fiscale, vamale şi bugetare pe anul 2016, bazate pe prevederile Programului de activitate a Guvernului, Strategiei Naţionale „Moldova 2020”, Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Comunitatea Europeană a Energiei Atomice și statele sale membre, pe de o parte, și Republica Moldova, pe de altă parte, altor programe şi strategii naţionale.

În această redacție a propunerilor legislative nu se mai regăsesc modificările ce prevedeau amenzi pentru persoanele fizice în cazul în care nu păstrează bonul fiscal, și nici obligativitatea persoanelor de a demonstra Fiscului de unde au bani în situația în care fac achiziții mai scumpe de 30 de mii de euro, propuneri de modificări ce se regăseau în documentul elaborat de fosta echipă a Ministerului Finanțelor.

De asemenea, proiectul de lege vizează pe anumite domenii alinierea politicii şi legislaţiei naţionale privind domeniul fiscal şi vamal la ACQUIS-ul comunitar, Acordul General pentru Tarife și Comerț (GATT), Acordul privind aspectele drepturilor de proprietate intelectuală legate de comerț (TRIPs), etc., precum și consolidarea veniturilor bugetare şi simplificării administrării fiscale şi vamale, relaxării agenţilor economici în aspect de desfăşurare a activităţii economice, diminuării proporţiilor de evaziune fiscală şi vamală,consolidării şi eficientizării utilizării resurselor financiare publice.

Proiectul de lege respectiv nu necesită efectuarea expertizei compatibilităţii cu legislaţia comunitară, deoarece nu are ca scop direct armonizarea cadrului normativ naţional la cel comunitar.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000