Dodon și-ar fi procurat un iPhone din banii statului când era președinte. Cum comentează acuzațiile

09 Mart. 2021, 10:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Realitatea.md
09 Mart. 2021, 10:03 // Actual //  Realitatea.md

Președinta țării Maia Sandu afirmă că Igor Dodon, pe când era președinte al țării și-ar fi procurat un telefon mobil iPhone din contul Președinției. Declarațiile au fost făcute de șefa statului în cadrul unei emisiuni, câteva zile în urmă. Astăzi, Igor Dodon a venit cu o reacție cu referire la aceste declarații.

Șefa statului a precizat că nu cunoaște unde este în prezent acest iPhone procurat de Președinției de către Igor Dodon. „Nu știu. Eu am văzut doar din rapoarte că el și-a cumpărat un telefon foarte scump din contul Președinției”, a comentat Maia Sandu.

De asemenea, aceasta a menționat că, ea și-a cumpărat din banii proprii un telefon nou, la fel iPhone, pe când Dodon a cheltuit banii statului, iar în prezent nu se cunoaște unde este acest telefon. „Eu folosesc telefonul meu. Spre deosebire de Igor Dodon, care și-a cumpărat în toamnă, din contul Președinției, cel mai scump model de iPhone. El l-a lăsat acolo, dar oricum a cheltuit banii statului. Eu mi-am cumpărat singură telefon din banii mei, munciți cinstit. E un telefon pe care l-am cumpărat recent, atunci când am fost la Bruxelles”, a spus Sandu.

 

Drept replică, astăzi, Igor Dodon a declarat că cele anunțate de către Maia Sandu ar fi „manipulări de tip fake news”.

„Regretăm manipulările de tip fake news ale Președinției. Pentru a acoperi eșecurile în activitatea personală, dar și scandalurile în lanț legate de echipa milionarilor cu companii offshore de la Președinție, și achizițiile de flori și covoare pentru șeful statului, doamna Maia Sandu lansează minciuni în spațiul public legate de predecesorul său. Una dintre minciunile recente este despre un telefon mobil, care ar fi fost procurat de instituția prezidențială pentru fostul șef al statului. Această informație reprezintă un fals grosolan”, a comentat Dodon

Astfel, Igor Dodon îi cere Maiei Sandu să dezmintă informația ori să prezinte probe despre existența unei astfel de achiziții. „În mandatul prezidențial al domnului Igor Dodon, Președinția nu a procurat niciodată telefon mobil pentru șeful statului. În final, o îndemnăm pe doamna Maia Sandu să se concentreze pe problemele reale ale cetățenilor, care așteaptă soluții de la șeful statului, nu minciuni și bârfe pentru a acoperi, ca o perdea de fum, propriile scandaluri și eșecuri”, a mai adăugat Dodon.

Amintim că, în toamna anului 2019, Igor Dodon a fost surprins în avion cu un iPhone 11, care atunci în magazinele din țară costa în jur de 38 de mii de lei un asemenea gadget. Ulterior, în cadrul emisiunii sale, „Președintele Igor Dodon Răspunde” acesta a afirmat că telefonul i-a fost dăruit, iar între timp fiul cel mic al acestuia i-a stricat ecranul și nu știe cum să-l repare. În luna februarie a anului trecut, Igor Dodon a apărut deja în spațiul public cu telefonul fie reparat, fie a procurat un alt telefon la fel iPhone.

Realitatea Live

27 Mai 2023, 16:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2023, 16:53 // Actual //  Lupu Eduard

Beyoncé și Jay-Z au doborât multe recorduri în muzică, dar acum au stabilit unul nou: au cumpărat cea mai scumpă locuință din istoria Californiei.

Beyoncé Knowles și Jay-Z, pe numele lui real Shawn Carter, au cumpărat o proprietate de 200 de milioane de dolari în Malibu, California. Se pare că au primit și o reducere, pentru că inițial prețul domeniului era de 295 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Proiectat de renumitul arhitect japonez Tadao Ando, conacul se întinde pe 9.000 de metri pătrați și construcția lui a durat cam 10 ani și jumătate. Casa modernă a fost finalizată în 2014.

Vânzătorul este colectionarul de artă din Los Angeles Bill Bell Jr., care este moștenitorul unei averi făcute din telenovele. Tatăl său, William J. Bell, a produs celebrele telenovele The Young and the Restless (Tânăr și neliniștit) și The Bold and the Beautiful (Dragoste și Putere).

Potrivit L.A. Times, Bell a achiziționat proprietatea la sfârșitul anilor 1990 pentru 14,5 milioane de dolari și l-a angajat pe Ando să creeze o structură modernistă din sticlă și beton. Bell este considerat unul dintre cei mai mari colecționari de artă din lume, deținând numeroase opere de artă de Jeff Koons, Andy Warhol, Damien Hirst, Marcel Duchamp și mulți alții.

Casa de beton are vedere la Oceanul Pacific și are caracteristici uimitoare, o peluză întinsă pe ambele laturi, oferind multă intimitate pentru ultra-celebra familie de cinci persoane. Vânzarea a fost intermediată de Kurt Rappaport, un agent imobiliar foarte cunoscut, care a reprezentat atât cumpărătorul, cât și vânzătorul în tranzacție.
Casa uimitoare are și o plajă privată, o piscină infinită multe elemente Zen.

Casa a fost scoasă la vânzare într-un circuit închis și nu se știe câte dormitoare și băi are sau ce facilități, dar e simplu de intuit că dotările sunt pe măsura gusturile extravagante ale celor doi artiști.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău