Dodon susține că soarta actualului Parlament va fi clară în 10-15 zile (VIDEO)

Deznodământul privind evoluția de mai departe a coaliției de guvernare și decizia de dizolvare a Parlamentului va fi în următoarele 10-15 zile. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon, în condițiile în care „majoritatea parlamentară” PSRM-PDM a ajuns acum la 48 de mandate (37 socialiști și 11 democrați). Totodată, șeful statului spune că „degrabă” va decide când își va anunța candidatura la prezidențiale.

Deznodământul privind evoluția de mai departe a coaliției de guvernare și decizia de dizolvare a Parlamentului va fi în următoarele 10-15 zile. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon, în condițiile în care „majoritatea parlamentară” PSRM-PDM a ajuns acum la 48 de mandate (37 socialiști și 11 democrați). Totodată, șeful statului spune că „degrabă” va decide când își va anunța candidatura la prezidențiale. 

„Avem 48 de deputați. Întrebarea este ce facem mai departe. Noi angajamentele noastre tot timpul le respectăm, dar cum să votezi un premier sau speaker dacă ai 48 de mandate. Putem să menținem mai departe majoritatea parlamentară, o menținem, nu – vedem. Vedem săptămâna viitoare”, a spus Igor Dodon în cadrul ediției de azi a emisiunii „Președintele răspunde”.

„Nu cred că în cazul în care se va merge pe formula de dizolvare a Parlamentului, cetățenii vor avea de pierdut. Noi deja suntem în campania electorală”, a mai opinat șeful statului.

Cât ține de declarațiile președintelui PAS, Maia Sandu, Igor Dodon spune că „declarațiile iresponsabile le fac cei care nu-i interesează ce va fi cu țara mai departe”. „Văd că iarăși vine cu declarații tăioase. Anul trecut tot așa, la început nu dădea mâna, dar pe urmă venea în fiecare luni aici. A fost o coaliție când noi, eu personal, am propus-o pe Maia Sandu prim-ministru. Da cu cine o să faci coaliție după alegerile parlamentare cu Șor sau cu Usatîi? Altă formulă nu-i. Vedeți toate sondajele”, a mai spus acesta.

Înterbat când își va înainta candidatura la funcția de președinte, Igor Dodon a răspuns „degrabă”, precizând că până pe 10-11 septembrie Partidul Socialiștilor se va întruni și va decide cine este candidatul formațiunii la alegerile din 1 noiembrie.

 

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile