Doi din zece moldoveni nu folosesc celularul! Pachetele corporative - populare printre persoanele cu venituri de peste 15 mii de lei//INFOGRAFIC

Telefoanele mobile au devenit un accesoriu indispensabil nu doar pentru moldoveni, ci pentru oamenii din întreaga lume. Asta pentru că sunt comode și îți ușurează viața. Deși suntem în secolul 21, cel puțin doi din zece moldoveni nu folosesc în prezent un celular. Asta în timp ce de astfel de gadgeturi dispun 84% dintre oameniii din țara noastră. Cel puțin asta arată un studiu realizat…

Telefoanele mobile au devenit un accesoriu indispensabil nu doar pentru moldoveni, ci pentru oamenii din întreaga lume. Asta pentru că sunt comode și îți ușurează viața. Deși suntem în secolul 21, cel puțin doi din zece moldoveni nu folosesc în prezent un celular. Asta în timp ce de astfel de gadgeturi dispun 84% dintre oameniii din țara noastră. Cel puțin asta arată un studiu realizat de Magenta Consulting. 

Potrivit analizei Magenta, majoritatea celor ce nu dețin un telefon mobil cu un număr activ sunt din mediul rural, persoane ce au trecut de vârsta de 61 de ani, văduvi și văduve, cei ce dețin doar studii primare, neangajați și locuitori ai zonelor de nord și de sud din Moldova.

Din categoria celor ce au și utilizează un telefon mobil, 95% folosesc un pachet standard oferit de operator – cel pentru persoanele fizice, 3% au pachete corporative, iar 2% –  ambele. Așadar, pachetele corporative sunt populare în mediul urban, în nordul Moldovei, cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani și printre cei care au venit lunar peste 15 mii de lei.

Printre moldovenii care folosesc un telefon mobil, doar 1% dețin 3 cartele, 13% - 2 cartele, iar restul utilizează o singură cartelă SIM. Două cartele SIM folosesc preponderent bărbații, cei de la oraș, în egală măsură în nordul și centrul Moldovei, angajați ai unei companii private sau moldovenii care dețin propria afacere.

Din totalul respondenților, majoritatea (73%) au atât telefon fix, cât și mobil. Circa fiecarea al zecelea moldovean dispune doar de telefon fix (14%) și doar de telefon mobil (10%), iar 2% au menționat că nu au nici telefon fix, nici mobil.

Majoritatea celor care au doar telefon mobil, au o vârstă cuprinsă între 21-30 de ani (37%), iar cei care au doar telefon fix sunt în mai mare măsură persoane de peste 61 de ani (57%). Respondenții care nu au nici telefon mobil, nici telefon fix sunt preponderent femei, din regiunea rurală, cu vârsta cuprinsă între 51-60 de ani.

Tipul de telefoane utilizate, %

 

Sondajul a fost realizat de Magenta Consulting pe un eșantion probabilistic stratificat multistadial de 1129 de respondenți, cu o marjă de eroare de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Datele au fost colectate în perioada 22 septembrie – 8 octombrie, 2015. Datele au fost adunate din chestionarele ce au fost colectate prin intermediul interviurilor față în față.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile