Bani.md

Doi studenți excepționali pot câștiga o bursă la o școală sau un colegiu United World Colleges (UWC). Ce trebuie să facă

Doi studenți excepționali pot câștiga o bursă la o școală sau un colegiu United World Colleges (UWC). Ce trebuie să facă

BERD împreună cu familia Descamps lansează Premiul Olivier Descamps în amintirea regretatului Director Executiv al BERD.

Premiul BERD-Olivier Descamps va finanța bursele a doi studenți excepționali care urmează să se înscrie la o școală sau un colegiu United World Colleges (UWC) în august/septembrie 2019. Cele două burse, având fiecare o valoare de până la 40.000 GBP, acordate de către BERD și familia Descamps, reflectă interesul manifestat de-a lungul vieții de către domnul Descamps pentru țările  în care activează BERD.

Acestea au fost concepute pentru a-i ajuta pe tinerii din medii sociale defavorizate și pentru a sprijini familiile personalului local al BERD.

Premiul va fi organizat în cooperare cu UWC International, o mișcare globală non-profit pentru educație, prezentă în peste 155 de țări la nivel global, ce asigură educație preuniversitară pentru tinerii cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani.

Președintele BERD Suma Chakrabarti a declarat: „Olivier reprezintă un exemplu pentru tot ce are Banca mai bun, misiunea acesteia și oamenii în interesul cărora ne facem datoria. El a contribuit în mod semnificativ la succesul Băncii, la efortul acesteia de a investi în schimbarea vieților oamenilor și extinderea prezenței acesteia în regiuni noi – timp de 22 de ani.

„Așa cum spunea și Olivier, acesta a vrut să înțeleagă necunoscutul și să descopere țări noi și diferite moduri de a gândi. Îi plăcea foarte mult să facă lucruri dificile, fiind motivat de pasiunea pentru țările unde își desfășura activitatea. Acesta este spiritul pe care am dori să îl cultivăm prin finanțarea unei experiențe educaționale unice pentru doi tineri talentați din țările unde ne desfășurăm activitatea."

Eligibilitate:

Programul este dedicat candidaților cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani din toate țările unde BERD își desfășoară activitatea. Bursa este concepută pentru a sprijini un aparținător al unui angajat BERD și un alt copil din regiune dintr-o alta familie decât aceea a unui angajat BERD.

Cum vă puteți înscrie:

Candidații sunt invitați să se înscrie cât mai curând posibil prin intermediul comitetelor naționale UWC.

În cazul în care vă aflați în Uzbekistan, Azerbaidjan sau Turkmenistan vă rugăm să transmiteți un email la adresa fundraising@uwc.org, unde vi se vor furniza răspunsuri la întrebări și va fi contactat cel mai apropiat comitet pentru a demara procesul de înscriere.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000