Donald Trump a anunțat că va interzice TikTok în Statele Unite

Președintele Donald Trump a anunțat vineri că va interzice imediat, în Statele Unite, rețeaua de socializare TikTok, suspectată de Washington că poate fi folosită de serviciile de informații chineze, potrivit CNBC.

Președintele Donald Trump a anunțat vineri că va interzice imediat, în Statele Unite, rețeaua de socializare TikTok, suspectată de Washington că poate fi folosită de serviciile de informații chineze, potrivit CNBC. 

„În ceea ce privește TikTok, o să o interzicem în Statele Unite”, a declarat Trump jurnaliștilor la bordul avionului prezidențial Air Force One.

Trump nu a specificat dacă va acționa printr-un ordin executiv sau o altă metodă: „Ei bine, am această autoritate. O pot face cu un ordin executiv sau cu altceva”, scrie Financial Intelligence.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat pentru NBC News că aplicația a ajutat la crearea de locuri de muncă în Statele Unite și s-a ocupat de confidențialitatea utilizatorilor: „Datele utilizatorilor TikTok din SUA sunt stocate în SUA, cu controale stricte asupra accesului angajaților. Cei mai mari investitori ai TikTok provin din SUA. Ne-am angajat să protejăm confidențialitatea și siguranța utilizatorilor noștri, deoarece continuăm să lucrăm pentru a aduce bucurie familiilor și carierelor semnificative celor care creează pe platforma noastră”.  

TikTok aparține grupului chinez ByteDance. Numără aproape un miliard de utilizatori în lume și este foarte populară în rândul tinerilor. În SUA, TikTok are între 65 și 80 de milioane de utilizatori. 

Comentariile lui Trump vin, după ce, vineri, au apărut informații că Microsoft a poartă discuții pentru a cumpăra aplicația mobilă TikTok de la proprietarul chinez ByteDance.

 

Alte stiri

O nouă rundă de privatizări. Ce obiecte sunt licitate și care este termenul limită de depunere a cererilor

Agenția Proprietății Publice anunță pentru perioada 25 septembrie - 13 noiembrie 2020, desfășurarea unei runde de privatizare a bunurilor proprietate publică de stat.

Moldova Business Week-2020 va fi organizată în Chișinău, în noiembrie

Evenimentul Moldova Business Week-2020 va fi organizat în Chișinău în ultima decadă a lunii noiembrie.

BRAND DE LUX: Gucci

Gucci este al doilea cel mai valoros brand din lume din industria de lux.

Covifor – medicamentul contra coronavirus este adus de Dita EstFarm în RM

Preparatul Remdesivir, cu denumirea comercială Covifor, care a fost aprobat de UE și SUA, pentru tratarea coronavirusului a ajuns astăzi în Republica Moldova, anunță Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile