Bani.md

Donald Trump insistă ca Loteria Vizelor să fie eliminată: „Nu ne trimit cei mai buni oameni”

Donald Trump insistă ca Loteria Vizelor să fie eliminată: „Nu ne trimit cei mai buni oameni”

Președintele american Donald Trump și-a exprimat, sâmbătă, încă o dată dorința de a închide programul Loteria Vizelor, susținând că țările participante "nu trimit cei mai buni oameni" în SUA.

Afirmațiile au fost făcute în contextul unei întruniri care a avut loc la Casă Albă pe tema imigrației, la care au participat cei mai importanți senatori republicani. Cu această ocazie, Trump a precizat că este dispus să lucreze cu democrații pentru a găsi o soluție legislativă care să le permită celor protejați prin programul Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA) să rămână în țară, însă înțelegerea va trebui să includă finanțare pentru zidul pe care președintele american vrea să îl ridice de-a lungul graniței cu Mexicul, precum și eliminarea programului Loteria Vizelor, relatează CNN.

Trebuie să scăpăm de Loteria Vizelor. Loteria e un dezastru. Nu ne trimit cei mai valoroşi oameni. Cei care câştigă nu sunt cei mai buni. Aşa că trebuie să ne descotorosim de Loteria Vizelor. Şi chiar cred că avem sprijin şi din partea democraţilor. Chiar sper că vom avea”., a spus Trump sâmbătă.

Trump, care s-a exprimat împotriva programului și în trecut, după ce un suspect de terorism ar fi intrat în SUA prin intermediul acestuia, a acuzat în repetate rânduri țările participante că trimit în SUA "cei mai răi oameni". Președintele SUA a reluat acuzațiile săptămâna această, susțînând că programul este "periculos", notează Business Insider.

Business Insider precizează că nu oricine poate ajunge în SUA prin Loteria Vizelor. Dintre milioanele de potențiali imigranți înscriși în program sunt selectați aleatoriu 50.000, care sunt apoi verificați conform procedurilor în rigoare înainte se a li se permite să între pe teritoriul american.

DACA este un program care le permite refugiaților care au intrat ilegal în Statele Unite atunci când erau copii să trăiască și să muncească legal în această țară. Programul ar urmă să se încheie în martie 2018.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000