Bani.md

Donația MAIB pentru sectorul de sănătate – integral valorificată

Donația MAIB pentru sectorul de sănătate – integral valorificată

În această perioadă în care solidaritatea, spiritul civic și responsabilitatea pentru aproapele nostru fac diferența, când ne unim eforturile pentru susținerea sectorului medical, când grija pentru sănătate este o prioritate, rămânem consecvenți și punem accent pe transparență.

La 19 martie Moldova Agroindbank a anunțat despre decizia de a dona 500 000 lei pentru susținerea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase ”Toma Ciorbă”, aflat în prima linie în tratarea pacienților infectați cu COVID-19.  Mijloacele au fost donate pentru susținerea materială a personalului medical implicat în lupta împotriva COVID-19, dar și pentru achiziția aparatajului medical vital și a consumabilelor necesare.

Banii au fost valorificați, iar administrația Spitalului ”Toma Ciorbă” a confirmat că medicii care luptă zi de zi pentru a salva vieți au fost remunerați financiar suplimentar la salariul de bază, suma totală fiind de 400 mii lei, iar 100 mii lei au fost valorificați pentru procurarea medicamentelor, utilajului și echipamentului medical.

”Ne bucurăm că am putut fi de ajutor în această perioadă, susținând sectorul medical și profesioniștii care tratează oamenii, având grijă de sănătatea noastră, a tuturor. Le urăm în continuare curaj, rezistență și le mulțumim angajaților din sectorul medical că au grijă de starea de bine și de sănătatea societății”, a menționat Serghei Cebotari, Președintele MAIB.

”Aducem calde mulțumiri și înalte aprecieri pentru susținerea și ajutorul acordat sistemului medical și anume instituției noastre în lupta cu virusul COVID-19”, menționează Sergiu Vasilița, Directorul interimar al Spitalului ”Toma Ciorbă”, în scrisoarea de confirmare privind valorificarea sumei donate de MAIB.

Precizăm că și angajații Moldova Agroindbank s-au solidarizat, contribuind cu donații pe conturile special deschise de autorități pentru susținerea sectorului medical.

Ca echipă, Moldova Agroindbank rămâne dedicată valorilor pe care le promovează, inclusiv prin politica de responsabilitate socială corporativă, și împărtășește convingerea că prin responsabilitate, prin susținere reciprocă, prin grijă sporită pentru sănătatea noastră și a aproapelui nostru, vom câștiga împreună această luptă cu pandemia COVID-19.

Puterea stă în noi!

P.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000