Bani.md

Dorin Chirtoacă a prezentat raportul în fața chișinăuienilor: Ce a făcut în cei 10 ani la șefia capitalei? (VIDEO)

 Dorin Chirtoacă a prezentat raportul în fața chișinăuienilor: Ce a făcut în cei 10 ani la șefia capitalei? (VIDEO) Foto: Facebook/Dorin Chirtoacă

Deși nu mai este primar de Chișinău, funcție din care a demisionat din inițiativă proprie, Dorin Chirtoacă a decis să nu încalce tradiția și să vină în fața chișinăuienilor cu un raport. De această dată, raportul nu a fost unul anual, dar pentru ultimii zece ani, cât s-a aflat la cârma Primăriei Chișinău, scrie realitatea.md.

La evenimentul organizat în Scuarul Europei, Dorin Chitoacă a vorbit despre realizări, speranțe, regrete și succese, în cei zece ani cât a fost primar de Chișinău.

„În 2007, sloganul nostru a fost: „Un primar tânăr, o capială europenă”. Iată că primarul nu mai este deja nici tânăr, nici primar, scos cu forța, dar capitala Chișinău a pornit totuși pe calea europeană”, a declarat Dorin Chirtoacă. 

Fostul edil s-a lăudat cu crearea a peste 35 de mii de locuri de muncă, rezolvarea problemei cu mirosul urât de la Stația de epurare, asamblarea troleibuzelor, reparația Scării cascadelor, reparația a 35 de străzi, construcția Străzii pietonale, inaugurarea Monumentului deportaților, fluidizarea traficului, susținerea financiară a suburbiilor, proiectele finanțate de BERD și BEI, investiții de peste 500 de milioane de lei în domeniul sănătății, ajutoare materiale pentru mai multe categorii de persoane ș.a.

„Aceste rezultate au fost obținute cu un buget de supraviețuire, căci orașul era în faliment acum zece ani”, a spus ex-primarul cu mențiunea că multe lucruri nu a reușit să le facă deoarece activitatea i-a fost blocată „din toate părțile”. 

Chiar dacă nu mai e în funcție și nici nu intenționează să candideze, Dorin Chirtoacă a enunțat și o listă de priorități pentru viitor, pe care, probabil, intenționează să și le asume candidatul PL la alegerile locale anticipate, Valeriu Munteanu, căruia Dorin Chirtoacă i-a înmânat ștafeta la evenimentul de azi. 

Printre prioritățile enumerate de Dorin Chirtoacă sunt: realizarea pachetului II de reconstrucție a străzilor, ansamblarea noilor treoleibuze, deschiderea magazinelor Kaufland, realizarea proiectului de reanilitare a rețelei de apeduct și a Stației de epurare, strămutarea gărilor auto din centrul orașului la periferii etc. 

Președintele PL, Mihai Ghimpu, a venit și el să-și susțină colegul de partid și nepotul și l-a numit pe Dorin Chirtoacă „salvator al orașului”:„Vom continua să reconstruim orașul cu Valeriu Munteanu până la unirea cu patria noastră natală”, a declarat Ghimpu.

La finalul conferinței, Dorin Chirtoacă a fost scăldat în flori de câteva simpatizante și colege de partid, dar a fost și huiduit de trecători. 

Amintim că Dorin Chirtoacă a devenit primar de Chișinău pentru prima oară în luna iunie a anului 2007 și a demisionat anul acesta, în luna februarie, la mai mult de jumătate de an de când este cercetat penal în „dosarul parcărilor cu plată”.

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000