Bani.md

Dorin Chirtoacă poate să părăsească țara: A fost eliberat din control judiciar pentru patru zile

Dorin Chirtoacă poate să părăsească țara: A fost eliberat din control judiciar pentru patru zile

Primarul general suspendat, Dorin Chirtoacă, a fost eliberat pentru patru zile din control judiciar, pentru a participa la funeraliile Regelui Mihai. Astfel, acesta va putea lipsi din țară între 13-17 decembrie 2017.

Decizia a fost pronunțată acum câteva minute de Alexandru Negru, judecătorul Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), care a admis cererea depusă de avocați în acest sens.

La ultima ședință, Dorin Chirtoacă a solicitat în instanță să i se permită să meargă în România la funeraliile Regelui Mihai, procurorii, însă, s-au declarat împotrivă, făcând referire la faptul că acesta ar putea să nu se mai întoarcă în Republica Moldova. 

Primarul este învinuit în două dosare penale de trafic de influență și corupție, unul dintre care este vorba despre dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”. În ambele cazuri, se declară nevinovat.

Acesta a fost reținut pe data de 25 mai, iar la 28 iulie, a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei, în urma unui demers al procurorilor anticorupție, funcția fiind preluată de viceprimarul Nistor Grozavu și, ulterior, transmisă ex-șefei de la Gas Natural Fenosa, Silvia Radu.

Până în prezent, s-a aflat în arest la domiciliu, însă, pe data de 10 noiembrie, cu o săptămâna înainte de referendumul convocat împotriva sa, a fost eliberat sub control judiciar. 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000