Bani.md

Două acte privind îmbunătățirea nivelului de siguranță a operațiunilor aeriene, aprobate de Guvern

Două acte privind îmbunătățirea nivelului de siguranță a operațiunilor aeriene, aprobate de Guvern

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi două acte normative pentru îmbunătățirea nivelului de siguranță a operațiunilor aeriene. Este vorba despre Proiectul de lege privind răspunderea și cerințele de asigurare a operatorilor aerieni și a operatorilor de aeronave și Regulamentul privind procedurile administrative referitoare la operațiunile aeriene.

Proiectul de lege prevede stabilirea unor reguli clare privind regimul răspunderii operatorilor aerieni și a operatorilor de aeronave care efectuează operațiuni aeriene civile pentru daunele produse pasagerilor, bagajelor, mărfurilor, trimiterilor poștale și terților, precum și limita minimă a sumelor asigurate pentru acoperirea corespunzătoare a răspunderii.

Documentul a fost elaborat în scopul asigurării dezvoltării sistematice a operațiunilor de transport aerian și a unui flux continuu al pasagerilor, bagajelor și mărfurilor. Totodată, se pune accent pe crearea premiselor pentru angajarea corectă și eficientă a aviației civile a Republicii Moldova în sistemul european al aviației civile și încadrarea pe piața europeană a serviciilor de transport aerian prin implementarea standardelor europene avansate de calitate privind ocrotirea intereselor și drepturilor consumatorilor acestor servicii (pasagerilor).

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a menționat că implementarea prezentei Legii nu va afecta costurile operatorilor de transport aerian naționali legate de achitarea primelor de asigurare companiilor de asigurări.

Tot astăzi, Chiril Gaburici a propus spre aprobare Regulamentul privind procedurile administrative referitoare la operațiunile aeriene. Implementarea Regulamentului va oferi posibilitatea asigurării unui sistem/proces de certificare similar celui din statele membre ale Uniunii Europene. La fel, va fi asigurat un nivel înalt de siguranță operațiunilor aeriene.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000