Bani.md

Două avioane Tarom au plecat la Londra fără bagaje. Pasagerii s-au trezit la 10 grade Celsius fără haine groase

Două avioane Tarom au plecat la Londra fără bagaje. Pasagerii s-au trezit la 10 grade Celsius fără haine groase

Mai mulţi pasageri a doua curse TAROM au avut parte de o surpriză neplăcută când au ajuns la destinaţie, la Londra. Avioanele au decolat fără bagaje.

Reprezentanţii companiei susţin că avionul era prea greu, pentru că a fost alimentat cu o rezervă suplimentară de combustibil, care să menţină zborul în condiţii de siguranţă. Din această cauză nu au mai încărcat şi bagajele şi le-au duş a doua zi la destinaţie, informează Pro Tv.

"Motivul care a dus la supraîncărcarea aeronavei tine de condiţiile meteo de pe rută. Compania TAROM a decis alimentarea aeronavei cu o rezervă de extra 600 kg combustibil, care să menţină zborul în condiţii de siguranţă, având în vedere atât condiţiile frecvente de holding de la destinaţie, cât şi consumul suplimentar pe motive meteo. Aeronavele TAROM au spaţiu suficient pentru bagaje. Situaţia este izolată", a transmis TAROM pentru sursa citată.

"Mi-am cumpărat biletul de avion cu 24 de ore înainte de zbor. Nu era nicio notificare că s-ar putea să rămână. Am plătit 3.600 lei (n.r. lei românești) biletul de avion la clasa business, gândindu-mă că vor fi prioritizate bagajele", a relatat un pasager.

Oamenii s-au plâns că nu au fost informaţi şi că au ajuns la Londra cu haine foarte subţiri, iar acolo erau 10 grade, în timp ce la Bucureşti fuseseră 24.

Avocaţii susţin ca pasagerii au dreptul la despăgubiri în astfel de cazuri. "Limita este de 5.500 de lei (n.r. lei românești). Depinde de anumite cheltuieli urgente pe care le are", a spus un avocat.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000