Două milioane de lei au decolat de la Aeroportul Mărculești. Un șef și un evaluator a pus la punct operațiunea

27 Iul. 2022, 13:57
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Iul. 2022, 13:57 // Actual //  Lupu Eduard

Un fost șef al Aeroportului Mărculești și un evaluator au prejudiciat întreprinderea cu 2 milioane de lei în anul 2015. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate din nordul țării anunță trimiterea în judecată a celor doi.

Aceștia și-au depășit în mod vădit atribuțiile de serviciu – primul, în calitate de autor al infracțiunii, iar al doilea în calitate de complice – atunci când au convenit asupra stabilirii unui cost redus pentru patru autocamioane și o semiremorcă a Aeroportului, care ulterior au fost schimbate pe alte nouă autocamioane mai vechi și o semiremorcă din partea unei companii. Menționăm, autocamioanele deținute de Aeroport aveau o vechime de până la zece ani, iar cele primite în schimb fuseseră fabricate în perioada URSS, unul din acestea fiind chiar din anul 1978.

Trebuie menționat faptul că la luarea deciziei de implementare a acestui contract de schimb, fostul conducător al Aeroportului nu a cerut acordul obligatoriu al Consiliului de Administrație al întreprinderii. Schema a fost implementată pe parcursul a trei săptămâni, iar evaluarea a avut loc în chiar ziua în care a fost solicitată. Ulterior, bunurile vechi primite în schimb au fost și ele la rândul lor transmise din proprietatea Aeroportului, în mod legal.

Cu rol de reparare a daunelor provocate statului, la solicitarea procurorilor, Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale efectuează investigații financiare-paralele pentru aplicarea sechestrelor asupra bunurilor celor doi, în vederea confiscării lor ulterioare.

Pentru faptele incriminate, legea penală prevede o amendă de până la 57.500 lei sau pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani. Dintre cei doi, fostul evaluator își recunoaște vinovăția, ceea ce va impune judecarea cauzei în privința lui în procedură simplificată și, deci, o reducere a pedepsei. Până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale, legea prevede respectarea principiului prezumției nevinovăției față de învinuiți.

Anterior procurorii oficiului Nord al PCCOCS au trimis în judecată un alt dosar penal în care figurează un învinuit din acest dosar, în aceeași calitate de fost factor de decizie al Aeroportului Internațional Mărculești. Atunci, acestuia i-a fost formulată învinuirea pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, care a dus la prejudicierea întreprinderii de stat cu aproape 1,9 milioane euro.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău