Bani.md

După mai mult de 24 de ore de la izbucnirea incendiului, pompierii încă nu au reușit să localizeze flăcările!

După mai mult de 24 de ore de la izbucnirea incendiului, pompierii încă nu au reușit să localizeze flăcările!

Incendiul de pe strada Uzinelor nu a putut fi localizat nici până la această oră. Peste 20 de autopseciale şi peste 100 de pompieri şi salvatori au lucrat toată noaptea pentru a stinge flăcările, însă lichidarea totală a acestora nu fost posibilă.

Solicitată de Realitatea.md, ofițerul de presă al Serviciului Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcan, a menționat că situația este monitorizată în regim non-stop. „Și acum se acționează pentru localizarea incendiului. Toate gărzile de intervenție suplimentare sunt gata să intervină și să înlocuiască gărzile care lucreaza acum. După ce va fi anunțată localizarea, vom vedea care sunt acțiunile de mai departe”, a menționat Diana Țurcan.

Totodată, ofițerul de presă al SPCSE a menționat că cei 6 pompieri care au ajuns la spital sunt în stare satisfacatoare.

Bani.md aminteşte că ieri dimineaţă a izbucnit un incendiu de porporții într-un depozit de la Ciocana, de pe strada Uzinelor 9. Pompierii au declarat stare de incendiu de gradul III. Focul s-a extins pe o suprafață de peste 1000 de metri pătrați.

Viceprimarul Chișinăului, Nistor Grozavu a spus că la etajul 4, unde a izbucnit incendiul, erau depozitați brazi artificiali dar și jucării.

În cadrul operațiunilor de salvare a persoanelor blocate în incendiu, un pompier, în vârstă de 28 de ani și-a pierdut viața. O campanie de strângere a fondului a fost inițiată pe portalul guvern24.md, unde, până la această oră s-au adunat circa 15 mii de euro, din partea a circa 700 de donatori. Donațiile vor continua până pe 31 decembrie, anul curent.

CEI CARE VOR SĂ DONEZE O POT FACE ACCESÂND ACEST LINK.

AICI VEZI IMAGINI VIDEO DE LA FAȚA LOCULUI, UNDE POMPIERII LUPTĂ CU FLĂCĂRILE CE MISTUIE CLĂDIREA DE PE STRADA UZINELOR.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000