Durleșteanu dă de pământ cu Budianschi: Sunteți un pic finanțist, risk, debt manager și tranzacționist

25 Nov. 2021, 16:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Nov. 2021, 16:40 // Actual //  Lupu Eduard

Fosta ministră a Finanțelor, Marina Durleșteanu s-a arătat nemulțumită de decizia ministrului de Finanțe, Dumitru Budianschi că a alocat 1,4 miliarde de lei Energocomului pentru ca aceasta să soluționeze deficitul de ccash flow a companiei Moldovagaz.

Am ascultat discursul d-voastră de astăzi în plenul Parlamentului și am înțeles că sunteți un pic finanțist, un pic risk manager, un pic specialist în „debt management” și tranzacționist. Este jalnic să privești cum explicați tranzacția de majorare a capitalului în SA Energocom cu suma de 1,4 mlrd.lei pentru acoperirea deficitului de lichiditate a Moldovagaz, în scopul închiderii găurii de plăti către Gazprom”, a comentat Mariana Durleșteanu.

Fosta ministră de Finanțe susține că alocarea celor 1,4 miliarde de lei este un precedent periculos.

Dvs afirmați că Energocom este implicat în tranzacție pentru a rezolva problema de „cash flow” la Moldovagaz. Energocom urmează, ulterior, să încaseze de la Termoelectrica această creanță incertă. Iar la sfârșit de discurs, ați menționat că banii nu au fost transferați la Termoelectrica pe motiv că nu există siguranță dacă banii vor fi încasați de Moldovagaz. Datoriile Termoelectrica către Moldovagaz sunt „datorii incerte” și folosiți Energocom, prin majorare de capital, ca ulterior tot ce NU se va încasa se va „UITA”!”, a mai spus Durleșteanu.

Parlamentul a aprobat astăzi modificare bugetului pentru anul 2021. A fost majorat cu 1,4 miliarde de lei capitalul Enrgocom care urmează să achite datoria la gaz a companiei Termoelectrica.

 

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei