E-book sau cartea tradițională? Avantajele fiecăreia dintre ele

06 Apr. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Apr. 2021, 06:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În perioada de pandemie, de când am început să petrecem mai mult timp în fața ecranelor, mai multe persoane se confruntă cu problema că nu știu ce carte să aleagă pentru ei sau pentru copii: e-book sau carte tradițională.

Avantaje E-bookurilor

1. Mobilitate

E-bookurile sunt potrivite pentru cei ce călătoresc mult, acestea pot fi cu ușurință „transportate”. Bateria unui ebookreader poate ține până la o lună.

2. Preț

Din punct de vedere al prețului, Ebook-urile sunt mai ieftine deoarece nu necesită costuri de tipărire. De asemenea, multe dintre e-bookuri le poți găsi în format online gratis. La început e-readerul este o investiție destul de costisitoare, pe termen lung este profitabilă.

3. Poate fi mai ușor obținută în caz de necesitate

În cazul în care pregătești materiale pe un anumit subiect, poți găsi un magazin virtual și cauți online după cuvintele dorite, iar cartea se obține mult mai ușor.

4. Eco-friendly

Cărțile digitale sunt o metodă de protecție a mediului, ele nu necesită resursele care sunt necesare în cazul cărților tradiționale: echipament profesional de tipărire, cerneală, hârtie, mâna de lucru.

Avantajele cărților tradiționale

1. Nu necesită baterie

Cărțile care necesită a fi încărcate pot cauza bătăi de cap și dezamăgiri. Se poate descărca în momentele cele mai captivante, lucru care nu se va întâmpla cu o carte tradițională.

2. Stimularea tuturor simțurilor

Dacă optezi pentru o carte tradițională, vei putea stimula toate simțurile:  mirosul, atingerea texturii, greutatea cărții. Pozele transpun mai bine acțiunea în sine decât cărțile digitale, chiar dacă acolo se dolosește Photoshop.

3. Revânzarea 

Cărțile tradiționale pot fi revândute, lucru care nu poate fi realizat cu cărțile care sunt disponibile online.

4. Fără tehnologie

Dacă ajungi într-o localitate, oraș și nu poți accesa internetul, la sigur vei găsi o librărie de unde poți cumpăra o carte.

Fiecare tip de carte își are avantajele ei, depinde de tine ce preferi și ce este mai comod. Unii preferă tehnologia, în timp ce alții nu prea se împacă cu ea.

Conform unor statistici, majoritatea preferă cărțile tradiționale, întrucât cele digitale pot cauza și probleme de vedere.

Realitatea Live

26 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 17:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Directorul executiv al Philip Morris International, producătorul ţigărilor Marlboro în afara Statelor Unite, a declarat că firma pe care o conduce nu va mai vinde ţigări în Marea Britanie în aproximativ 10 zece ani, scrie burkinafaso.kivazen.com.

CEO-ul companiei, Jacek Olczak, a declarat că marca emblematică a țigării Marlboro a companiei va fi scoasă de pe rafturi în Marea Britanie în următorul deceniu. De asemenea, Olczak i-a cerut guvernului britanic să interzică ţigările în următorul deceniu, comparându-le cu maşinile pe benzină şi motorină, care vor fi interzise în Regatul Unit începând cu 2030.

Potrivit responsabililor, mişcarea face parte din eforturile companiei de a opri folosirea ţigăilor tradiţionale.

„Ne putem imagina o lume fără ţigări. Cu cât se va întâmpla mai repede acest lucru, cu atât va fi mai bine pentru toată lumea. Cu informaţii şi reglementări corecte, evenimentul ar putea avea loc în zece ani în anumite ţări. Iar problema ar putea fi rezolvată odată şi pentru totdeauna”, susţine Olczak.

Lupta împotriva țigărilor din ultimii ani a fost legată de problemele grave de sănătate cauzate de fumatul tutunului în întreaga lume.

Olczak a devenit CEO al companiei în luna mai și intenționează să conducă schimbarea „fără fum” a companiei. Potrivit acestuia, noua misiune a companiei este să găsească și să ofere „alternative mai puțin dăunătoare la țigări” pentru milioane de oameni care altfel ar fuma.

Philip Morris International operează separat de Philip Morris USA, care produce ţigările Marlboro în Statele Unite şi este o divizie a Altria Group. Compania s-a despărţit de Philip Morris USA în 2008 şi a anunţat recent o serie de planuri prin care se va transforma într-o companie anti-tutun, plănuind să cumpere grupul farmaceutic britanic Vectura, care face inhalatoare pentru astm. Achiziţia este estimată la 1 miliard de lire sterline.

Grupurile anti-fumat din Regatul Unit au criticat mişcarea, acuzând companiile de tutun că încearcă să dea impresia că se gândesc la sănătatea clienţilor, în timp ce vând alte produse pe bază de tutun, scrie The Guardian.

Fumatul ucide la nivel global peste 8 milioane de oameni în fiecare an. Din total, 1,2 milioane de persoane sunt nefumătoare, acestea murind din cauza expunerii constante la fumul de ţigară, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii . Dintre cei 1,3 miliarde de consumatori de tutun la nivel mondial, 80% trăiesc în ţări cu venituri mici şi mijlocii.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală