Economia Chinei își revine cu pași rapizi. „Exporturile Chinei continuă să sfideze așteptările”

Exporturile Chinei au crescut în august pentru a treia lună consecutiv, eclipsând declinul extins al importurilor, deoarece din ce în ce mai mulți parteneri comerciali ai statului asiatic au ridicat restricțiile impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Exporturile Chinei au crescut în august pentru a treia lună consecutiv, eclipsând declinul extins al importurilor, deoarece din ce în ce mai mulți parteneri comerciali ai statului asiatic au ridicat restricțiile impuse pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters, citat de Agerpres

Datele indică soliditatea și rapiditatea redresării celei de-a doua economii mondiale, care își revine după declinul record din primul trimestru, datorită în principal măsurilor interne de stimulare.

În august 2020, exporturile au crescut cu 9,5% față de perioada similară din 2019, arată datele publicate luni de autoritățile vamale chineze. Este cel mai rapid ritm de creștere din martie 2019 și peste estimările analiștilor, de 7,1%. În iulie, exporturile Chinei au urcat cu 7,2%.

În schimb, importurile au scăzut cu 2,1% luna trecută, față de o creștere de 0,1% previzionată de analiști și după un declin de 1,4% în iulie.

"Exporturile Chinei continuă să sfideze așteptările și să crească semnificativ mai rapid decât comerțul global și, prin urmare, majorându-și cota de piață pe plan mondial. Datele dezamăgitoare privind exporturile arată că sunt necesare precauții în evaluarea creșterii cererii interne în China", a apreciat Louis Kuijs, de la Oxford Economics.

Performanțele statului asiatic în domeniul exporturilor, sprijinite de livrările record de echipamente medicale și de cererea robustă pentru produse electronice, nu au fost atât de sever afectate de încetinirea economiei globale cum estimau analiștii. Dar declinul neașteptat al importurilor sugerează o cerere internă mai redusă.

Luna trecută, China a raportat un excedent comerciale de 58,93 miliarde de dolari, în timp ce analiștii se așteptau la un plus de 50,50 miliarde de dolari. În iulie, excedentul comercial a fost de 62,33 miliarde de dolari.

De asemenea, excedentul comercial al Chinei pe relația cu SUA s-a adâncit la 34,24 miliarde de dolari în august, de la 32,46 miliarde de dolari în iulie, în contextul escaladării tensiunilor dintre primele economii ale lumii.

Alte stiri

Cel mai unic iaht explorator din lume ar putea fi al tău pentru 12 milioane de dolari (FOTO)

Nu, nu este un concept de iaht. Este un trimaran eficient din punct de vedere energetic, din viața reală. Acesta navighează pe mări din 2012 și poate fi al tău contra sumei de 12 milioane de euro. De fapt, este posibil să fi văzut nava în porturile din întreaga lume, unde a atras întotdeauna atenția.

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

Facebook elimină limita de text de pe imaginile pentru reclame

Facebook nu va mai avea o limită pentru cantitatea de text a unei imagini - reclame, care reprezintă în prezent 20% din întregul spațiu creativ. Anunțurile cu bannere care conțin mai mult de 20% din text nu vor mai fi dezavantajate atunci când participă la licitație, potrivit unui post pe Twitter. al expertului în social media Matt Navarra.

Consumatorii de vin din România vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Moldova

Consumatorii de vin vor putea beneficia de 100 de excursii gratuite la cramele din Republica Moldova, în campania “Vin în Moldova”, inițiată de Wine of Moldova împreună cu Carrefour România.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile