Eduard Grama: „Astăzi întrebarea este ce facem la anul. Trebuie să ne gândim la material semincer”

La mijlocul lunii septmebrie, Eduard Grama a fost invitatul redacției Bani.md, oferindu-ne un interviu despre situația privind roada de cereale din acest an. De atunci era clar că anul 2020 nu este cel mai bun nici pentru acest sector.

La mijlocul lunii septmebrie, Eduard Grama a fost invitatul redacției Bani.md, oferindu-ne un interviu despre situația privind roada de cereale din acest an. De atunci era clar că anul 2020 nu este cel mai bun nici pentru acest sector. 

În cadrul interviului am discutat despre care sunt posibilitățile și modalitățile de valorificare a culturilor cerealiere pentru Republica Moldova pentru că, totuși, avem potențial. Eduard Grama, care este și președintele Asociației Exportatorilor și Importatorilor de Produse Agricole și Cerealiere „Agroceareale”, declară că Moldova ar putea miza pe produse cu valoare adîugată, inclusiv cele bio. recomandarea vine în contextul în care Republica Moldova nu are o asemenea capacitate cantitativă de producție cum o are România sau Ucraina, țări din apropiere și concurente cu țara noastră pe piața internațională.

 Ce ține de roada anului curent, potrivit lui Grama, nu ar trebui să ne facem griji din punctul de vedere al acoperirii cererii naționale. Aceasta poate fi satisfăcută și din importuri. Provocarea o au producătorii care trebuie să pregătească material semincer pentru anul viitor.

Despre aceste și alte subiecte - aflați mai multe detalii în interviul realizat de Bani.md. 

Alte stiri

Mii de euro „direct în buzunar”! Despre schema de la Ambasada RM la București. MAEIE zice de un bănuit, CNA de „mai mulți”

CNA investighează o schemă de corupție la Ambasada Republicii Moldova al București. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului, „mai mulți foști angajațiai Consulatului sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu”.

Euro - 20 de lei și 16 bani. Leul moldovenesc s-a apreciat la final de săptămână

Leul moldovenesc se apreciază în raport cu moneda unică europeană. Banca Națională a Moldovei a stabilit pentru astăzi, 23 octombrie, un curs de 20 de lei și 16 de bani pentru un euro, o valoare în scădere cu patru bani, față de cea înregistrată ieri, 22 octombrie.

Putin, despre RM înainte de alegeri: „Nicăieri, cu excepția pieței rusești, producția moldovenească nu este solicitată”. Statistica spune altceva

Vladimir Putin a declarat că sectoarele economiei Republicii Moldova sunt atât de legate de Rusia încât „nu pot exista în mod normal”. Potrivit liderului rus, nicăieri, cu excepția pieței rusești producția moldovenească nu este solicitată. Declarația a fost făcută ieri, 22 octombrie, la o ședință a Clubului internațional de discuții „Valdai”. Asta în contextul în care, potrivit ultimelor date statistice, în Rusia ajung doar 10% din exporturile moldovenești.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile