Efectele Brexit asupra cheltuielilor englezilor: Importul mașinilor din Europa ar putea dura și costa mai mult. Valutele străine se vor scumpi (Infografic)

Marea Britanie a votat la referendumul din 23 iunie pentru ieșirea din blocul comunitar, decizie care, potrivit experților, va fi însoțită de modificări ale cursului principalelor monede internaționale, schimbarea regulilor de comerț și a statutului piețelor britanice. Mai mult, situația ar putea afecta direct lista de cumpărături a cetățenilor de rând, precum și bugetele de care dispun…

Marea Britanie a votat la referendumul din 23 iunie pentru ieșirea din blocul comunitar, decizie care, potrivit experților, va fi însoțită de modificări ale cursului principalelor monede internaționale, schimbarea regulilor de comerț și a statutului piețelor britanice. Mai mult, situația ar putea afecta direct lista de cumpărături a cetățenilor de rând, precum și bugetele de care dispun aceștia.

Potrivit BBC, care a consultat experți financiari și guvernamentali, o dată cu părăsirea UE, în Marea Britanie ar urma să crească prețurile legumelor, în primul rând al roșiilor. Asta în condițiile în care 90% din roșiile comercializate pe piața britanică sunt importate din UE: din Olanda (40%) și Spania (35%). Creșterea taxelor de import ar putea afecta în creștere și prețurile acestora.

Citricile s-ar putea scumpi și ele. 40% din cele care ajung în Marea Britanie sunt din Spania. De asemenea, vinurile franceze, spaniole și italiene ar putea fi mai scumpe, dacă cresc taxele de import. 

De cealaltă parte, experții se așteaptă la un val de ieftinire a hainelor și încălțămintei. Comercianții străini ar și-ar desfășura nestingheriți activitatea pe principalele străzi, iar autoritățile le-ar asigura dreptul la libera concurență.

Și serviciile de roaming ar putea fi afectate. Consumatorii vor continua să plătească pentru a-și folosi telefoanele peste hotare.

Recoltarea sparanghelului este o muncă sezonieră în Marea Britanie, în cadrul căreia sunt antrenați mai mulți migranți din statele UE. Ieșirea din UE ar putea genera scăderea numărului de muncitori și ar lovi în cantitatea producției.

Importul mașinilor din Europa ar putea dura și costa mai mult.

Dacă lira sterlină se depreciază și mai mult, principalele valute străine se vor scumpi, mai opinează experții.

Sursa Infografic: BBC

 

 

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile