Efectul unei campanii publicitare! Protest împotriva companiei Darwin.md pentru „zilele alea”

Efectul unei campanii publictare! Protest împotriva companiei Darwin.md pentru „zilele alea”

Compania Darwin.md a lansat spoturi publicitare cu ocazia perioadei de reduceri de Black Friday la diverse produse, doar că modul în care și-au promovat oferta a stârnit scandal în societate. Activiști civici au raportat că publicitatea „zilele alea”, care ne duc la ideea de menstruație, întruchipează sexismul. Mai mult, pe panoul de la ieșirea unei filiale au fost lipite absorbante în semn de protest.

Activista Constanța Dohotaru a fost autoarea protestului.

„În țara în care multe femei și fete nu au acces la produse igienice pe timp de menstruație (absorbant, tampon, cupă), cei de la această companie fac reclamă Sexistă în care obiectifică corpul femeii. Menstruația DOARE și e NECONFORTABILĂ! Iar voi trebuie să vă cereți scuze public față de noi! De fapt am ieșit să-mi iau o lampă, dar o voi cumpăra de la concurenții voștri. Pa!”, a spus aceasta.

Experta Alina Andronache, membră a Platformei Egalitate de Gen, a explicat ce puncte au încălcat, conform legislației, marketologii de la Darwin.md. „Dragă companie Darwin.md, conform legii, are caracter sexist publicitatea care:

* reprezintă o femeie sau un bărbat ca obiect sexual în situații cu caracter umilitor, abuziv, violent și afectează demnitatea umană;

* promovează stereotipurile sexiste în scopul discriminării, susținând percepția tradițională a femeii ca fiind o ființă slabă, vulnerabilă și dependentă, cu o poziție socială inferioară.

Vă rog mult să ștergeți această imagine!!!”, a scris experta pe Facebook.

Scandalul însă a evoluat, pentru că administrația a publicat pe conturile sale de pe diverse platforme, cum ar fi YouTube, două spoturi publicitare la fel cu caracter sexist. Și-a mai promovat oferta prin billboard-uri, la radio și la TV.

De aceea, pe lângă faptul că și-au propus să raporteze publicitatea, unii internauți se vor adresa la Consiliul pentru egalitate cu plângeri.

Efectul unei campanii publicitare! Protest împotriva companiei Darwin.md pentru „zilele alea”

„Cu regret multe companii intenționat elaborează publicitate sexistă pentru audiența în urma discuțiilor aprinse. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ignorăm, la maxim raportat pe FB și la Consiliul! Sunt de acord că bar trebui înăsprita legislația!”.

Administrația companiei Darwin.md nu a vrut să comenteze pentru colegii noștri din presă. Realitatea.md a decis să publice acest articol, în contextul în care societatea vorbește despre un fenomen grav, cu solicitarea reacției ulterior.

Este de menționat că niciuna din imaginile sau spoturile video nu au fost șterse.

 

Alte stiri

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcția de Președinte a fost ales cu vot unanim dl. Stanislav Rusu, directorul Societății pe Acțiuni ”TRACOM”.

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau reutilate din transport marfar în transport pentru pasageri. De asemenea, noua lege creează condiții pentru abuzuri și evaziuni fiscale.

Ultimele ȘTIRI

Moldindconbank a lansat primul bancomat full contactless din țară!

PRIMUL BANCOMAT FULL CONTACTLESS DIN MOLDOVA

Asociația Patronală a Parcurilor Industriale din Republica Moldova are un nou președinte

La data de 24 noiembrie curent, în cadrul Adunării Generale a Asociației Patronale a Parcurilor Industriale din Republica Moldova (APPIM) în funcți...

Lege nouă! Moldovenii vor continua să fie transportați în pericol, cu microbuze vechi sau marfare reutilate, în timp ce statul nu va putea incasa taxele din transport

Nepăsare sau atentat la siguranța pasagerilor, printr-o nouă lege?! Moldovenii riscă să fie transportați în continuare cu microbuze învechite sau r...

Victor Pușcaș: Dreptul la Internet trebuie să fie stipulat în Constituția Republicii Moldova

DREPT CONSTITUȚIONAL

17,5 milioane Euro vor fi oferite de BERD și MAIB pentru susținerea afacerilor mici și mijlocii din țară

MAIB ȘI LINIA DE CREDITARE EU4BUSINESS-BERD

Vezi toate știrile