Ei sunt cei mai norocoși angajați! Compania care a oferit bonusuri anuale echivalente cu 50 de salarii

09 Ian. 2023, 16:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
09 Ian. 2023, 16:58 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Compania taiwaneză de transport maritim Evergreen Marine Corp. va oferi mai multor categorii de angajați bonusuri care ajung la echivalentul a 50 de salarii lunare, adică salariile medii pentru mai bine de patru ani.

Decizia vine după ce compania a încheiat anul 2022 cu rezultate financiare remarcabile. Potrivit unor informații publicate de presa taiwaneză săptămâna trecută, compania a distribuit bonusuri de până la 52 de salarii lunare. Unii angajați au primit sume de peste 65.000 de dolari americani pe 30 decembrie.

Suma acordată ca bonus anual variază în funcție de gradul și funcția angajatului, iar bonusurile uriașe sunt disponibile doar pentru angajații cu contracte înregistrate în Taiwan.

În același timp, angajații filialei din Shanghai nu au  fost atât de norocoși. Ei s-au plâns de tratament inechitabil, după ce bonusurile primite au fost doar între cinci și opt salarii lunare.

Compania a precizat că bonusurile acordate la sfârșit de an au fost dimensionate întotdeauna pe baza performanțelor companiei în timpul anului precedent și pe performanțele individuale ale angajaților.

Rezultatele foarte bune ale Evergreen Marine se datorează activității productive în industria transportului maritim în ultimii doi ani, determinată de o creștere fără precedent a cererii de bunuri de larg consum și a tarifelor de transport.

Potrivit informațiilor, veniturile companiei în 2022 vor crește la un record de 634,6 miliarde de dolari taiwanezi (20,7 miliarde de dolari americani), mai mult de triplu comparativ cu afacerile din 2020.

La bursă, acțiunile Evergreen Marine au scăzut cu 54% anul trecut, după o creștere dincolo de orice așteptări în 2021, de 250%.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău