Ellon Musk pregătește revoluția digitală: Internet ieftin în orice colț al lumii, asigurat de 12.000 de sateliți

După lansarea cu succes a rachetei Falcon Heavz, Ellon Musk are un alt proiect grandios, Starlink, care vrea să ofere ieftin internet pentru tot globul pământesc, prin crearea unei rețele de sateliți pe orbită.

După lansarea cu succes a rachetei Falcon Heavz, Ellon Musk are un alt proiect grandios, Starlink, care vrea să ofere ieftin internet pentru tot globul pământesc, prin crearea unei rețele de sateliți pe orbită.

Acum, în spațiu există 1740 astfel de dispozitive, însă, până în anul 2020, proiectul prevede utilizarea a circa 12.000 de sateliți, care vor lucra ca un singur sistem sub forma unei rețele de ochiuri, acoperind uniform suprafața planetei noastre.

Pentru a primi semnalul pe suprafața pământului, utilizatorii vor trebui să cumpere dispozitive speciale. Acum se presupune că acestea vor fi de dimensiunea unei tablete obișnuite și nu vor depăși 300 de dolari. Cu toate acestea, prețul lor  la sigur va scădea. Va fi suficient să conectați telefonul și / sau computerul la o astfel de antenă pentru a obține Internetu cu o viteză fără precedent .

Crearea rețelei Starlink este o sarcină inginerică colosală. Musk și partenerii săi sunt, însă, optimiști. Elon Musk nu ascunde că scopul creării unui sistem global de acces la Internet de mare viteză este profitul. Potrivit The Wall Street Journal, dacă până în 2025 numărul abonaților ajunge la 40 de milioane de oameni, până în 2025 veniturile vor ajunge la suma de 30 de miliarde de dolari. Profitul operațional al companiei poate depăși 20 de miliarde de dolari.

SpaceX nu a anunțat încă costul proiectului Starlink, dar în mod clar un sistem de acces la internet global, de mare viteză și nelimitat, poate schimba cu desăvârșire viețile oamenilor din întreaga lume.

Locuitorii din colțurile cele mai îndepărtate ale planetei vor putea viziona filme și emisiuni TV fără obstacole, citi știri, face cumpărături și vor putea ști cum trăiesc oamenii din orice colt al lumii.

Monopolurile de telecomunicații vor fi distruse, iar accesul egal și liber la informații și comunicare va deveni un drept universal, care va fi foarte dificil de limitat.

Alte stiri

De ce Irlanda decide să instituie restricții pentru întreaga populație, devenind prima țară din UE care face asta

Irlanda va fi prima țară din UE care va institui restricții pentru întreaga populație, a anunțat luni premierul Micheal Martin. Măsurile vor intra în vigoare miercuri la miezul nopții (23.00 GMT) timp de șase săptămâni. Școlile vor rămâne închise, scrie Agerpres.

Vrei salariu de 50.000 de lei? Verifică ce posturi bine-plătite sunt în țară. LISTA

Compania continuă să caute o persoană cu experiență în domeniul exctracției uleiului și care cunoaște limba engleză la nivel avansat. Salariul maxim pe care este gata să-i plătească lunar 50 de mii de lei.

Sezonul termic a început. Ce trebuie să facă locuitorii capitalei pentru a se conecta la căldură

Primăria municipiului Chișinău informează că locuitorii orașului pot solicita conectarea apartamentelor la sursa centralizată de încălzire, chiar dacă sezonul termic 2020-2021 încă nu a început. Declarații în aceste sens au fost făcute astăzi de responsabilii municipalității, din cadrul ședinței operative săptămânale.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile