Bani.md

Elon Musk: Să ieși de la o ședință nu este deloc nepoliticos. Sfaturi de la cei mai de succes antreprenori

Elon Musk: Să ieși de la o ședință nu este deloc nepoliticos. Sfaturi de la cei mai de succes antreprenori

Majoritatea lucrătorilor din birouri se plâng pe întâlnirile și ședințele la care de voie sau de nevoie trebuie să participe. Ei bine, nu doar lucrătorii de rând sunt de această părere, ci și cei mai de succses oameni. 

Elon Musk: "Nu este deloc nepoliticos să pleci"

În încercarea de a stimula producția la fabrica sa de mașini Tesla, Elon Musk a trimis un e-mail personalului său,  în care a făcut câteva "recomandări" privind eficientizarea operațiunilor. Acesta le-a spus să iasă de la orice întâlnire sau să închidă un apel de îndată ce este evident că acea discuție sau întâlnire nu adaugă nicio valoare.

De asemenea, Musk sfătuiește managerii să scape de ședințele lungi și că trebuie să fie siguri că acea ședință oferă valoarea tuturor participanților

"Nu este nepoliticos să pleci, este nepoliticos să faci pe cineva să rămână și să-și piardă timpul".

Profesorul André Spicer de la City University din Londra spune că oamenii adesea părăsesc întâlnirile pentru că sunt acolo fizic, dar nu și mental.

El este de acord că întâlnirile pot fi o pierdere de timp. Dar el afirmă, de asemenea, că, pe măsură ce întreprinderile cresc, nevoia de mai multe conexiuni între angajați crește.

Jeff Bezos: regula celor "două pizze"

Fondatorul Amazonului se întâlnește cu investitorii din domeniul comerțului online, cumulativ, doar 6 ore pe an și încearcă să evite la maximum întâlnirile de dimineață.

Business Insider scrie că Bezos are si o strategie strictă pentru a spori productivitatea: să nu ai niciodată o întalnire la care să nu-i poti hrăni pe toți cu două pizze.

Antreprenorul crede că grupurile mici sunt mult mai eficiente decât cele mari, iar regulile celor două pizza îl ajută să-i evite întâlnirile la care crede că va pierde timpul.

Profesorul Spicer este de accord: O întâlnire cu mai mulți oameni creează premise pentru monologuri.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000