Bani.md

Elon Musk spune că anul trecut a fost „cel mai dificil și dureros” din cariera sa. „Nu ieșeam din fabrică câte 3-4 zile”

Elon Musk spune că anul trecut a fost „cel mai dificil și dureros” din cariera sa. „Nu ieșeam din fabrică câte 3-4 zile” foto: Joshua Lott/Getty Images

Directorul executiv al companiei Tesla Motors, Elon Musk, spune că anul trecut a fost „cel mai dificil și mai dureros” al carierei sale. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu oferit pentru New York Times.

"Au fost perioade în care nu ieșeam din fabrică câte trei sau patru zile – zile în care nu am ieșit afară deloc”, a spus Musk, menționând că asta era în detrimentul timpului său petrecut cu copii și prietenii.  El a spus că nu și-a luat concediu mai mult de o săptămână din 2001 încoace, dar atunci a fost bolnav.

Conform interviului din NY Times, Musk a avut multe momente când a tăcut sau era pe punctul de a plânge. El a vorbit inclusiv despre faptul că aproape a ratat nunta fratelui său din această vară și cât de mult ar fi regretat acest lucru.

"Credeam că ce e mai rău a trecut. Și da, din punct de vedere operațional, la Tesla, greutățile au trecut. Dar din punct de vedere personal, ce e mai rău urmează", a spus Musk. Pentru a dormi, spune Musk, el folosește Ambien, un somnifer. El spune că de multe ori opțiunile sunt ori să nu doarmă deloc, ori să ia somnifere.

Șeful Tesla și SpaceX a fost mereu în centrul controverselor, însă anul acesta au fost mai multe ca de obicei, fie că este vorba de ținta de producție atinsă în ultima clipă sau de jignirile aduse unuia dintre salvatorii copiilor prinși în peștera thailandeză.

Cel mai recent scandal este legat de un mesaj postat pe Twitter în 7 august, mesaj în care spunea că vrea să scoată Tesla Motors de pe bursă și că are și finanțare pentru asta. Mesajul a dus la creșterea cotației acțiunilor dar a și înfuriat multă lume, autoritatea Securities and Exchange Commission  cerând și explicații.

Musk a admis că nu s-a sfătuit cu nimeni și nimeni nu a revizuit mesajul înainte ca acesta să fie publicat. El povestește că s-a trezit, a petrecut dimineața cu prietena sa și a postat mesajul în drum spre aeroport. El a spus că a vrut ca mesajul să fie o dovadă de transparență, dar finanțarea, din partea Arabiei Saudite, s-a dovedit mai pe urmă că nu era asigurată.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000