Este cel mai scump lichid din lume. Costă peste 10 milioane de dolari litrul

Chiar și lichidele esențiale pentru supraviețuire, cum ar fi apa, sunt uneori inaccesibile pentru o parte din populație. Alte exemple sunt sângele sau insulina. Există însă și câteva substanțe – unele necesare în domenii pentru medicina, altele, considerate un moft - ale căror prețuri sunt cu adevărat exorbitante.

Chiar și lichidele esențiale pentru supraviețuire, cum ar fi apa, sunt uneori inaccesibile pentru o parte din populație. Alte exemple sunt sângele sau insulina. Există însă și câteva substanțe – unele necesare în domenii pentru medicina, altele, considerate un moft - ale căror prețuri sunt cu adevărat exorbitante.

5.Chanel No. 5
Când vine vorba de parfum, niciun brand nu întrece iconicul Chanel No. 5, unul dintre cele mai cunoscute, dar și scumpe parfumuri din lume. Produs în 1922, a fost creat de designerul Coco Chanel împreună cu chimistul și parfumierul Ernest Beaux. Prețul acestuia este de 26.000 de dolari / galon (3,8 litri).

4. Sângele crabilor potcoavă
Crabii potcoavă sunt se aseamănă exact cu ceea ce sugerează și numele lor: potcoavele de cai. Sunt văzuți rareori la mal, iar sângele lor albastru recoltat este chiar mai scump. În urmă cu peste 50 de ani, cineva a descoperit că sângele lor răspunde la o varietate de bacterii toxice. Colectat în cantități mari, poate fi folosit în industria medicală pentru a testa diverse produse medicale și pentru a verifica dacă nu există contaminări. Costă 60.000 de dolari/galon (3,8 litri), scrie businessmagazin.ro.

3. Lysergic acid diethylamide (LSD)
LSD este popularul drog psihedelic din anii '60. În acele vremuri, a fost un drog foarte des folosit. Provoacă iluzii, anxietate și paranoia. A devenit faimos în industria muzicală, dar a  avut, de asemenea, influențe uriașe în cultura artei, literaturii și filmului. În 1971, utilizarea drogului a devenit ilegală în țările care au participat la Convenția Națiunilor Unite privind substanțele psihotrope (care acționează asupra psihicului – n.red.). Costul acestui drog este de 123.000 de dolari/galon (3,8 litri).

2.Veninul de cobră regală
Cu toții am auzit că veninul de cobră regală – unul dintre cele mai veninoase viețuitoare de pe planetă - este letal. Acesta poate ucide un elefant adult. Cu toate acestea, s-a descoperit că poate fi utilizat în medicina modernă în multe situații, deoarece conține o proteină numită ohanin, folosit astăzi ca anestezic, fiind cam de 20 de ori mai puternic decât morfina. Prețul acestui lichid este de 153.000 de dolari/galon (3,8 litri).

1.Veninul de scorpion
Sunt mii de specii de scorpioni în lume, însă doar 25 de specii au venin care ar putea fi fatal oamenilor. Veninul de scorpion este atât de scump pentru că proteina găsită în acest lichid poate fi folosită pentru tratamentul unor boli precum scleroza multiplă și se vehiculează că un medicament pe baza acestuia ar putea fi leacul pentru diverse forme de cancer. Are exorbitantul preț 39 de milioane de dolari/galon (3,8 litri).

Alte stiri

Documente desecretizate: Băncile din țară ar fi fost devalizate și după 2014, chiar și în administrare specială

Cele trei bănci comerciale - Banca de Economii, Unibank și Banca Socială din Republica Moldova ar fi fost devalizate și după furtul miliardului din 2014.

Închisoare pe 18 ani pentru miliardarul chinez care a criticat modul în care Xi Jinping a gestionat pandemia de coronavirusul

Ren Zhiqiang, un magnat imobiliar, cu legături strânse cu înalți oficiali chinezi, a dispărut în martie după ce ar fi scris un eseu dur în luna aceea, criticând răspunsul lui Xi la epidemia de coronavirus. Ulterior a fost acuzat de infracțiuni legate de corupție.

„Business-ul cu cea mai rapidă creștere pe timp de COVID”: Un startup din SUA îi ajută pe proprietari să dea afară chiriașii restanțieri

Criza creată de COVID-19 a generat milioane de chiriași restanțieri în Statele Unite, mulți aflându-se în situația în care pot fi dați afară de pe o zi pe alta, scrie Business Insider.

Actrița Eva Longoria vinde complexul rezidențial din Los Angeles cu o reducere mare de preț

Producătorul și actrița „Desperate Housewives” Eva Longoria și-a vândut complexul rezidențial din cartierul Hollywood Hills din Los Angeles cu pierderi.

Ultimele ȘTIRI

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Mobiasbanca-OTP Group înregistrează o creștere a creditării persoanelor fizice

În contextul pandemiei și scăderii dramatice a economiei, activitatea Mobiasbanca - OTP Group S.A. este stabilă, înregistrând profit și un nivel sa...

Vezi toate știrile