Bani.md

Este cel mai scump lichid din lume. Costă peste 10 milioane de dolari litrul

Este cel mai scump lichid din lume. Costă peste 10 milioane de dolari litrul

Chiar şi lichidele esenţiale pentru supravieţuire, cum ar fi apa, sunt uneori inaccesibile pentru o parte din populaţie. Alte exemple sunt sângele sau insulina. Există însă şi câteva substanţe – unele necesare în domenii pentru medicina, altele, considerate un moft - ale căror preţuri sunt cu adevărat exorbitante.

5.Chanel No. 5
Când vine vorba de parfum, niciun brand nu întrece iconicul Chanel No. 5, unul dintre cele mai cunoscute, dar şi scumpe parfumuri din lume. Produs în 1922, a fost creat de designerul Coco Chanel împreună cu chimistul şi parfumierul Ernest Beaux. Preţul acestuia este de 26.000 de dolari / galon (3,8 litri).

4. Sângele crabilor potcoavă
Crabii potcoavă sunt se aseamănă exact cu ceea ce sugerează şi numele lor: potcoavele de cai. Sunt văzuţi rareori la mal, iar sângele lor albastru recoltat este chiar mai scump. În urmă cu peste 50 de ani, cineva a descoperit că sângele lor răspunde la o varietate de bacterii toxice. Colectat în cantităţi mari, poate fi folosit în industria medicală pentru a testa diverse produse medicale şi pentru a verifica dacă nu există contaminări. Costă 60.000 de dolari/galon (3,8 litri), scrie businessmagazin.ro.

3. Lysergic acid diethylamide (LSD)
LSD este popularul drog psihedelic din anii '60. În acele vremuri, a fost un drog foarte des folosit. Provoacă iluzii, anxietate şi paranoia. A devenit faimos în industria muzicală, dar a  avut, de asemenea, influenţe uriaşe în cultura artei, literaturii şi filmului. În 1971, utilizarea drogului a devenit ilegală în ţările care au participat la Convenţia Naţiunilor Unite privind substanţele psihotrope (care acţionează asupra psihicului – n.red.). Costul acestui drog este de 123.000 de dolari/galon (3,8 litri).

2.Veninul de cobră regală
Cu toţii am auzit că veninul de cobră regală – unul dintre cele mai veninoase vieţuitoare de pe planetă - este letal. Acesta poate ucide un elefant adult. Cu toate acestea, s-a descoperit că poate fi utilizat în medicina modernă în multe situaţii, deoarece conţine o proteină numită ohanin, folosit astăzi ca anestezic, fiind cam de 20 de ori mai puternic decât morfina. Preţul acestui lichid este de 153.000 de dolari/galon (3,8 litri).

1.Veninul de scorpion
Sunt mii de specii de scorpioni în lume, însă doar 25 de specii au venin care ar putea fi fatal oamenilor. Veninul de scorpion este atât de scump pentru că proteina găsită în acest lichid poate fi folosită pentru tratamentul unor boli precum scleroza multiplă şi se vehiculează că un medicament pe baza acestuia ar putea fi leacul pentru diverse forme de cancer. Are exorbitantul preţ 39 de milioane de dolari/galon (3,8 litri).

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000