Este eficientă masca de protecție. Dovada - Niciun infectat din 140 de clienți ai unui salon cu angajați bolnavi de Covid-19

Contaminați cu noul coronavirus, doi angajați ai unui salon de coafură american au purtat mască de protecție în timpul interacțiunilor cu clienții lor. Aproape 140 de persoane au fost expuse riscului, în câteva zile de funcționare și niciuna nu a fost infectată, potrivit unui studiu publicat marți.

Contaminați cu noul coronavirus, doi angajați ai unui salon de coafură american au purtat mască de protecție în timpul interacțiunilor cu clienții lor. Aproape 140 de persoane au fost expuse riscului, în câteva zile de funcționare și niciuna nu a fost infectată, potrivit unui studiu publicat marți.

Centrul american pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC), care a efectuat studiul, recomandă utilizarea măștii de protecție.

Pe 12 mai, un stilist al salonului din Springfield, Missouri, a prezentat simptome respiratorii. Dar a continuat să lucreze până pe 20 mai, după ce a fost testat pozitiv pentru Covid-19. Un al doilea stilist a fost expus colegului său și a dezvoltat simptome pe 15 mai, continuând, de asemenea, să lucreze până pe 20 mai. Salonul a fost închis apoi timp de trei zile și a fost dezinfectat, în timp ce autoritățile medicale au identificat 139 de clienți potențial infectați. Restul personalului a fost plasat în carantină timp de două săptămâni.

În timpul interacțiunilor cu clienții, cei doi angajați au purtat mască: un model din două straturi de bumbac pentru primul, un model similar sau o mască de tip chirurgical în cazul celui de-al doilea. În absența clienților, cei doi colegi nu și-au acoperit fața.

A fost monitorizată starea de sănătate a celor 139 de clienți și li s-a oferit un test. Niciuna dintre cele 67 de persoane care au acceptat testul nu au fost testate pozitiv. În ceea ce privește celelalte persoane, acestea nu au dezvoltat simptome în următoarele două săptămâni.

Clienții aveau între 21 și 93 de ani, cu o vârstă medie de 52 de ani. Cei mai mulți au purtat, de asemenea, măști în timp ce erau coafați și au rămas pe scaun între 15 și 45 de minute.

Pentru oamenii de știință de la CDC, acest studiu consolidează convingerea că masca încetinește răspândirea Covid-19. „Adoptarea pe scară largă a politicilor care implementează acoperirea feței în locuri publice trebuie luată în considerare pentru reducerea impactului și a magnitudinii posibilelor noi valuri de Covid-19”, spun ei.

Sursa: Le Figaro

 

Alte stiri

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

A fost deschis un cont pentru donații destinate reconstrucției Filarmonicii Naționale de către Minsterul Finanțelor

Ministerul Finanțelor a deschis un cont pentru colectarea fondurilor sub formă de donație pentru reconstrucția Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, devastată în urma incendiului din data de 24 septembrie 2020.

Ultimele ȘTIRI

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

MAIB micșorează ratele dobânzii la creditele pentru afaceri acordate din resursele internaționale de finanțare

Moldova Agroindbank continuă să fie alături de clienți, sprijinindu-le afacerile și planurile antreprenoriale prin măsuri consolidate de susținere,...

Vezi toate știrile