Este una dintre cele mai bogate țări, dar se confruntă cu o problemă socială gravă. Tot mai multe case pustiesc

Un număr record de 8,46 milioane de locuințe din Japonia sunt goale în contextul în care constructorii nu opresc frenezia noilor livrări, în timp ce populația se micșorează dramatic, potrivit Bloomberg.

Un număr record de 8,46 milioane de locuințe din Japonia sunt goale în contextul în care constructorii nu opresc frenezia noilor livrări, în timp ce populația se micșorează dramatic, potrivit Bloomberg.

Numărul locuințelor goale a crescut cu 260.000 în cadrul unui studiu pe care guvernul îl realizează de două ori pe deceniu. Astfel, 13,6% din locuințe sunt goale, potrivit Nikkei.

 

Multe dintre aceste proprietăți sunt scoase spre vânzare sau spre închiriere sau sunt case de vacanță. Cu toate acestea, unele dintre ele sunt locuințe abandonate, dezafectate, potrivit serviciului japonez de știri.

Un alt factor care lasă multe dintre locuințe goale este trendul reprezentat de oamenii care se mută constant din mediul rural în mediul urban.

Cu toate acestea, la nivel absolut, numărul de locuințe goale se majorează și în alte țări ale lumii. Un studiu din 2017 arată că în zona urbană din China o locuință din cinci este goală, ceea ce s-ar traduce în circa 65 de milioane de case goale.

Alte stiri

Nikola Pashinyan încearcă să păstreze puterea cu prețul vieții cetățenilor

Noul conflict militar dintre Azerbaidjan și Armenia nu este altceva decât o încercare de a păstra puterea de către prim-ministrul RA Nikol Pashinyan și de a distrage cetățenii de la problemele economice din țară.

Aproape 300 de mii de tone de fructe moldovenești ar putea fi exportate în spațiul CSI

Fructele moldovenești expuse la Moscova. Sute de tone de fructe ar putea fi exportate în spațiul CSI

Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile