Ești tot mai ocupat? Iată 5 idei de hobby-uri

21 Apr. 2021, 07:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
21 Apr. 2021, 07:00 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Dacă treci printr-o perioadă mai grea și extenuată pentru tine atunci ar trebuie să îți oferi timp pentru a te relaxa. Dacă nu ai încă un hobby pe care să îl practici, noi venim cu câteva sugestii.

  1. Fotografia

Chiar dacă nu ai un aparat profesional, poți începe cu smartphone-ul tău, în utlima perioadă majoritatea telefoanelor au camere cât de cât performante. Dacă vei deveni atras de acest hobby, îți poți procura un aparat profesional. Începe prin a descoperi momente frumoase: apus, răsărit, elemente din natură: flori, animale, păsări.

2. Jocurile video

Cu acest hobby vei putea să te detașezi puțin de lumea reală și te vei conecta cu cea virtuală. Este o metodă excelentă de a scăpa de stresul și grijile care s-au acumulat în ultima perioadă.

3. Sportul

Sportul nu te va ajuta doar să te relaxezi și să elimini stresul. Acesta are și alte beneficii, în primul rând are un impact pozitiv asupra stării generale a corpului și te ajută să-ți modelezi corpul. Este recomandat în special pentru cei care își petrec majoritatea timpului pe scaun, în fața calculatorului.

4. Grădinăritul

Dacă îți plac florile și plantele în general atunci grădinăritul este un hobby potrivit pentru tine. Te va ajuta să te relaxezi și vei fi și mai împlinit când vei observa rezultatele muncii tale.

5. Gătitul

Pe lângă faptul că te ajută să te relazexi, are și o mulțime de beneficii. Vei renunța la mâncarea de la restaurant și vei începe să gătești acasă. Începe cu feluri de mâncare simple și continuă să evoluezi prin pregătirea de rețete mai complicate. În mediul online vei găsi o mulțime de portaluri și materiale care te vor ajuta să începi să gătești.

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală