Ești un designer grafic începător? Care sunt elementele și principiile

Proiectarea grafică este procedura de combinare a textelor împreună cu grafica. Acest lucru se face pentru comunicarea mesajelor eficiente în timpul proiectării site-urilor web, logo-urilor, graficelor, broșurilor, afișelor, împreună cu diferite alte forme de comunicare vizuală. Graficienii ating acest obiectiv prin combinația de elemente, precum și prin principiile proiectării.

Elemente din design potrivit BusinessMagazine.org:

Obiectivul final al graficienilor este de a atrage atenția publicului țintă și de a-și motiva comportamentele față de acțiunea specifică.

Linia
Linia este ceva care este luat în considerare în două moduri. Marcajele liniare care au fost făcute folosind un stilou sau o margine sunt create atunci când două dintre forme se întâlnesc de fapt.

Formă
Forma este o zonă autonomă și, de asemenea, definită, fie a formei geometrice, fie a formei organice. Formele geometrice de bază includ pătratul, cercul și triunghiul.

Textură
Crearea texturii vizuale se face prin utilizarea tehnicilor grafice. Acest lucru adaugă de fapt un element de atenție pe paginile web sau servește drept fundal pe designul site-ului web.

Culoare
Culoarea este unul dintre cele mai importante elemente care este utilizat pentru a atrage atenția și pentru a reprezenta emoția, precum și starea de spirit. Culoarea roșie este reprezentarea forței, furiei și pasiunii, iar albastrul indică pace și siguranță.

Valoare
Valoarea este reprezentarea întunericului sau a luminii zonei de proiectare. De fapt, creează contrastul, precum și accentul.

Mărimea
Mărimea este o indicație a importanței designului. Dimensiunea mare indică cel mai important element și atrage atenția privitorilor asupra acestuia.

 

Principiile proiectării


Principiile designului grafic încorporează modurile în care proiectantul asamblează de fapt elementele individualizate în întregul coeziv. Graficienii atrag atenția publicului asupra elementelor cruciale prin plasarea celui mai important element într-o poziție care atrage atenția maximă.

Echilibru
Este de fapt distribuția greutăților vizuale ale obiectelor, culorii, texturilor, precum și a spațiului. Atunci când proiectarea este una la scară, diferite elemente trebuie să fie echilibrate pentru a conferi stabilitate proiectului.

Accent
Este partea din design care atrage de fapt atenția publicului țintă. În general, designerul face ca una dintre zone să iasă în evidență prin contrastul cu celelalte zone.

Circulație
Acesta implică întreaga cale de-a lungul căreia ochiul privitorului se mișcă de fapt, în timp ce aruncă o privire asupra lucrărilor de artă și destul de des către zonele focale în sine.

Aliniere
Alinierea include alinierea elementelor de design în sine, care se află de-a lungul părților superioare, inferioare și centrale, precum și spre laturi. Elementele aliniate nu sunt întotdeauna de tipuri similare.

Proximitate
Apropierea de fapt ajută la menținerea relațiilor dintre două elemente împreună. Nu este necesară poziționarea strânsă a elementelor, dar lucrul este că ar trebui să fie conectat într-un mod vizual.

Contrast
Contrastul are loc de fapt prin juxtapunerea elementelor opuse care este cel mare față de cel mic sau cel întunecat față de cel mai deschis. Contrastul poate fi utilizat pentru evidențierea celor mai importante elemente ale designului. Acest lucru se poate realiza de fapt cu ajutorul culorii.

 

Alte stiri

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai greu, altii mai usor sau unii chiar deloc. Iata cateva filme motivationale in care antreprenorii isi pot gasi inspiratia.

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, comenzi la restaurante și nenumărate aplicații de afaceri și industriale, ecranele tactile au devenit acceptate ca o formă rapidă, convenabilă și sigură de comunicare digitală.

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiți despre cee ce este relevant. Concentrați-vă pe ceea este mai important și la sigur vei obține locul de muncă.

Ultimele ȘTIRI

Cinci filme motivaționale pe care orice antreprenor trebuie să le vadă

Daca cineva a zis ca viata de antreprenor e usoara, s-a inselat amarnic. De multi ori, acestia se lovesc de obstacole pe care unii le depasesc mai ...

Ecran care nu necesită atingere. Tehnologia japoneză care ne ajută să fim în siguranță

Tehnologia ecranului tactil a început prin a fi noutate și a devenit acum parte a vieții noastre. De la ecrane de telefoane mobile la bancomate, co...

(FOTO) Florile Faberge din piatră - o capodoperă impresionantă. Le vei îndrăgi la prima vedere

Toată lumea a auzit cu siguranță de ouăle de Paște Faberge. Dar nu toată lumea știe că a creat flori din piatră.

Citește asta înainte de interviul de angajare: Ce să spui când ești rugat să vorbești despre tine și ce să eviți

Experiență, abilități, obiective, toate acestea și alte subiecte le poți discuta cu recruterul. Fiți deschis atunci când sunteți întrebat și vorbiț...

(STUDIU) Femeile din UE, subreprezentante în funcțiile de conducere. În ce țară sunt cele mai multe „ȘEFE”

Peste 9,5 milioane de persoane ocupau în trimestrul trei din 2020 o funcție de conducere în Uniunea Europeană, 6,2 milioane fiind bărbați și 3,3 mi...

Vezi toate știrile