Bani.md

Evaziune fiscală de peste 30 de milioane! Învinuiții și-au luat patru imobile și zece automobile, inclusiv de lux

Evaziune fiscală de peste 30 de milioane! Învinuiții și-au luat patru imobile și zece automobile, inclusiv de lux

Membrii unei grupări criminale organizate specializată în vânzarea mobilei și a produselor de carne, care acționa în Chișinău, Ungheni, precum și alte localități din țară, au ajuns pe banca acuzaților, fiind suspectați d eevaziune fiscală și spălarea banilor, fapt ce a adus bugetului statului un prejudiciu de peste 30 de milioane de lei.

Pe faptul dat, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a efectuat un șir de percheziții și rețineri. Schema criminală a constat în activitatea de vânzare a mobilei și produselor din carne, care nu erau reflectate în contabilitate, contra mijloacelor bănești în numerar, pentru comiterea evaziunii fiscale. Mai mult, salariile angajaților erau achitate în plic.

În baza investigațiilor efectuate, procurorii PCCOCS au dat în vileag faptul că din banii proveniți din evaziune fiscală, membrii grupului și-au luat în proprietate patru imobile și zece automobile, inclusiv de lux.

În urma a 11 percheziții efectuate, procurorii au ridicat documente de evidență contabilă dublă, mijloace bănești nereflectate în contabilitate, suporturi electronice și alte obiecte necesare pentru soluționarea obiectivă a cauzei penale. În prezent, cinci persoane care au avut sau au funcții de conducere în întreprinderea implicată în schema criminală au fost reținute.

Perchezițiile au fost efectuate de către PCCOCS de comun cu Inspectoratul Național de Investigații și Serviciul Vamal.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000