EXCLUSIV Cine este compania percheziționată de procurori în dosarul cărnii stricate. Declarația Regelui cărnii

18 Ian. 2023, 13:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Ian. 2023, 13:33 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un comunicat de presă ofițerii Direcției Investigații Complexe a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii PCCOCS anunțau că desfășoară percheziții la sediile a patru companii ale aceluiași proprietar, care realizează cea mai mare parte a importului de carne în Republica Moldova. Acuzația era că respectivele companii comercializează carne infestată cu bacterii.

BANI.MD a identificat una dintre companii care comercializează carne, însă nu este și importatoare. Este vorba de QUALIKO care are mai multe magazine în Chișinău unde își comercializează producția.

Redacția portalului de știri l-a contactat pe administratorul  Igor Bobco, care a confirmat perchezițiile procurorilor, dar a spus că aceștia nu au găsit nimic suspect și că magazinele funcționează în regim normal.

„Nu este clar pentru ce și de ce au venit cu percheziții la compania noastră. Au scris doar un aviz și atât. În primul rând nu avem nicio tangență cu importatorii de carne. Noi suntem un magazin care doar comercializează produse din carne. Carnea comercializată nu ajunge nici la 10% din portofoliul companiei. Dacă erau să depisteze ceva erau să închidă magazinul, dar acesta activează în regim normal”, susține administratorul companie QUALIKO, Igor Bobco.

QUALIKO este controlată de Nicolae Triteac fratele lui Anatol Triteac. Ultimele date ale companiei arată că în 2021 a avut un profit de 1,03 milioane de lei.

BANI.MD l-a contactat și pe Anatolie Triteac, care este cel mai mare importator de carne:

„Perchezițiile sunt treaba procurorilor, noi agenții economici credem că nu avem nimic ilegal și timpul vă arăta ce și cum. Totul se face în concordanță cu legislația. Toată marfa care intră în țară are documentația conformă”, a declarat Triteac care controlează compania SRL MMD.

Datele companiei arată că aceasta a avut o cifră de afaceri de 295 milioane de lei, un profit de 11,5 milioane de lei cu 2,5 ori mai mare față de anul precedent și un număr de 18 angajați.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

10 Dec. 2023, 13:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
10 Dec. 2023, 13:18 // Actual //  Lupu Eduard

În mulțimea de destinații turistice la suprapreț, iată că există și excepții. Locul respectiv este definit de o frumusețe absolută și prețuri foarte mici.

Lacul pitoresc OHRID este o destinație de vis. O turistă străină povestește cum a găsit acest colț de rai, situat pe granița muntoasă dintre Macedonia de Nord și Albina.

„De ce nimeni nu vorbește despre unul din cele mai subestimate și mai accesibile locuri ca preț din Europa? Locuri care sunt perfecte pentru o escapadă, fie și de weekend?”, a spus Natasha Whitley, pe TikTok, potrivit Daily Mail.

Lacul Ohrid este o minune a naturii, un sit UNESCO, un loc neaglomerat și liniștit.

Ce poți face în Ohrid

Lacul Ohrid este de două ori mai mare decât Lacul Como, spre exemplu. Apa este uimitoare, limpede precum lacrima.

Natasha a stat trei nopți la Sunset Lake Hostel din Ohrid, Macedonia de Nord, pe malul de nord-est al lacului. Prețul? Doar 7 LIRE pe noapte! Da, ați văzut bine.

Aventuri cu caiacul, vizite la Biserica Sf. Ioan, priveliști de vis, toate accesibile pentru turiști.

Vizitatorii au lăudat și „orașul vechi minunat”, cu un parc plin de broaște țestoase. Călătoria Natashei a durat 4 ore, cu vin nelimitat și a costat…8 lire sterline. Apa este uluitoare și turista a mers pe o mică terasă, departe de ochii lumii, cu prețuri foarte bune.

O altă surpriză este reprezentată de un pub irlandez cu băuturi fine, ieftine, și mâncarea pe măsură.

Delicatesa locală este „burek”, un produs de patiserie popular, vândut la tarabele de street food, savurat în general în Balcani.

Ohrida (în macedoneană Охрид) este un oraș din Macedonia de Nord și sediul comunei Ohrida. Reprezintă cel mai mare oraș de pe Lacul Ohrida și cel de-al optulea oraș din țară, care a avut peste 42.000 de locuitori la recensământul din 2002. Ohrida a avut odată 365 de biserici, câte una pentru fiecare zi a anului și a fost denumit „Ierusalimul Balcanilor”. Are numeroase case pitorești și monumente, iar turismul este predominant. Este situat la sud-vest de capitala Skopje și la vest de Resen și Bitola. În 1979, respectiv în 1980, Ohrida și Lacul Ohrida au fost acceptate împreună ca locuri din Patrimoniul Mondial, culturale și rezervații naturale, de către UNESCO. Ohrida este unul din cele doar 28 de situri care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău