Bani.md

Eximbank și-a schimbat denumirea! Decizia - publicată în Monitorul Oficial

Eximbank și-a schimbat denumirea! Decizia - publicată în Monitorul Oficial

Banca comercială ”Eximbank – Gruppo Veneto Banca” și-a schimbat denumirea în ”Eximbank”, adică a exclus specificația ”Gruppo Veneto Banca”. Decizia a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, scrie Bizlaw.

Acționarii băncii au decis la 17 aprilie să schimbe denumirea instituției, însă reprezentanții Eximbank au declarat atunci că noua denumire va fi făcută publică după înregistrarea oficială.

Amintim că Intesa Sanpaolo, una dintre cele mai mari bănci din Italia, a devenit acționarul majoritar al B.C. „EXIMBANK-Gruppo Veneto Banca" S.A. din Republica Moldova. Intensa SanPaolo a cumpărat activele și pasivele  Veneto Banca, banca-mamă a Eximbank din Republica Moldova, dar și cele ale Banca Popolare di Vicenza.

Astfel, au fost cumpărate inclusiv băncile Grupului Veneto Banca din Republica Moldova, Croația și Albania.

Achiziția a fost făcută după ce Banca Centrală Europeană a anunțat că va lichida cele două bănci italiene, Veneto Banca și Banca Popolare di Vicenza.

Intesa SanPaolo este una dintre cele mai mari bănci din zona euro cu o capitalizare de peste 45 de miliarde euro. În Italia, Intesa Sanpaolo are peste 11,1 milioane de clienți și o cotă de piață de 12%. Peste hotarele Italiei, Intesa Sanpaolo a dezvoltat o prezență puternică în țările Europei Centrale și de Est, inclusiv România, precum și în Africa de Nord și Orientul Mijlociu, în care deservește peste 7,7 milioane de clienți.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000