Bani.md

Expertul Sveatoslav Mihalache: Ultimul pas pentru semnarea memorandumului cu FMI a fost făcut. Ce urmează

Expertul Sveatoslav Mihalache: Ultimul pas pentru semnarea memorandumului cu FMI a fost făcut. Ce urmează
Foto: Fb.com/Iulian Ciocan

Acordul personal la care au ajuns autoritățile din Republica Moldova cu misiunea FMI și despre care a anunțat recent instuția internațională este un ultim pas pentru semnarea Memorandumului. De această părere este expertul economic, doctorul în economie, Svetoslav Mihalache. 

Solicitat de Bani.md, acesta a declarat că acordul la care au ajuns autoritățile de la Chișinău și reprezentanții Fondului reprezintă un acord tehnic, un ultim pas pentru semnarea memorandumului. „Acordul tehnic a fost semnat și acum urmează ca board-ul de la Washington să examineze pașii care vor urma din partea Republicii Moldova pentru semnarea memorandumului”. 

„Noutatea este una îmbucurătoare și foarte importantă.” „Este un factor catalizator pentru deblocarea fondurilor de către partenerii noștri.”

„După semnarea acordului tehnic există șanse foarte mari pentru deblocarea fondurilor din partea Guvernului României”. 

Cu referire la programele de reforme, expertul spune că sunt cele de care are nevoie acum Moldova pentru stabilizarea macro-economică și stabilizarea sectorului financiar. 

Bani.md amintește că Misiunea Fondului Monetar Internaţional, care s-a aflat în Moldova în perioada 5 - 15 iulie, a ajuns la o înţelegere cu Guvernul țării noastre de a încheia un nou program de cooperare.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000