Faci parte din categoria persoanelor care mereu întârzie? 7 sfaturi care te vor ajuta
1. Care este cauza?
Să întârzii uneori este ceva normal, tuturor li se poate întâmpla. Dacă se întâmplă să întârzii periodic, atunci poate fi o problemă mai serioasă. Află care este cauza întârzierilor constate și încearcă să rezolvi problema.
Desigur că există oameni care preferă să fie așteptați de toată lumea.
2. Pregătește-te din timp
Dacă îți amintești, în copilărie părinții îți pregăteau totul pentru a doua zi încă cu o seară înainte. Acest sfat funcționează cu adevărat. Când te pregătești în grabă, totul se întâmplă pe dos: dispar cheile, apare brusc o pată pe cămașă, iar microbuzul întârzie și el. Încearcă să pregătești totul seara, în acest mod dimineața poți dormi mai mult, poți lua un mic dejun sau să faci exerciții fără să te grăbești.
Ce poți face seara?
- Pregătește-ți ținuta pentru următoarea zi;
- Calcă-ți hainele, periază-ți pantofii;
- Pregătiți mâncarea și aranjați-o în recipiente;
- Încărcați-vă telefonul.
- Pune toate lucrurile importante ( chei, căști, card bancar, portmoneu) într-un singur loc. Pentru aceasta puteți folosi o cutie în care puneți lucrurile mici pe care trebuie să le luați cu voi, astfel încât să nu pierdeți timpul căutându-le înainte de a pleca.
3. Calculează timpul pe care îl pierzi pentru activitățile de mică importanță
Într-o lume ideală totul pare a fi simplu: ai nevoie de 20 pentru a ajunge la serviciu, ca să fii la ora 9:00, trebuie să ieși din casă la 8:40. Totuși trebuie să iai în considerare traficul și ambuteiajele din oraș. Așadar, poți avea nevoie de 30-40 de minute pentru a ajunge și nu 20 cum ai planificat. Chiar și ieșirea din casă se poate transforma într-o întreagă ceremonie: trebuie să te îmbraci, să îți curăți pantofii, să îți găsești cheile, să verifici dacă fierul de călcat este oprit.
Folosiți cronometrul și notați de cât timp aveți nevoie pentru a vă îmbraca, pentru a ajunge la stație/parcare sau pentru a pregăti tot de ce aveți nevoie. Deci, puteți determina durata medie a procedurilor obișnuite, fie că este vorba de un duș sau de un mic dejun și, în același timp, puteți descoperi obiceiuri inutile, cum ar fi să stați dimineața pe rețelele de socializare care consumă minute prețioase. Cu aceste date, va fi mai ușor să construiți un program pentru ziua respectivă și să estimați la ce oră trebuie să vă ridicați cu adevărat pentru a ajunge la lucru la timp.
4. Planifică orice activitate, chiar și cele mai neînsemnate
Pregătește un plan zilnic și încearcă să îl urmezi fără a irosi timpul pe sarcini care nu sunt în plan. Planifică chiar și pauzele sau timpul dedicat știrilor sau rețelelor de socializare.
Folosește alarma pentru a rămâne în program. De exemplu, micul dejun durează în medie 15 minute. Pentru început alarma ar trebui să sune de două ori: cu 5 minute înainte de expirarea timpului alocat și în momentul în care este timpul să termini de mâncat și să treacă la ceea ce urmează în program. Treptat, vei intra în ritm și nu vei mai avea nevoie de alarmă.
5. Atunci când planifici timpul ia în considerare și rezervele
În cazul în care ai vărsat cafea peste cămașa, ar trebui să ai un set de îmbrăcăminte de rezervă, care va fi la îndemână pentru a nu pierde timpul cu un fier de călcat.
Folosește aplicația de taxi dacă observi că nu poți ajunge la serviciu cu transportul public.
6. Nu-ți asuma prea multe
Când îți faci un program pentru o zi, este tentant să planifi cât mai multe lucruri posibil în el. În teorie, arată cool și te face să te simți ca regele productivității, dar în realitate este riscant. Trebuie doar să întârzii - și întregul program va zbura peste cap.
7. Găsește motivație
Poți încerca să te recompensezi cu ceva plăcut dacă nu întârzii niciodată ziua sau ai îndeplinit la timp o sarcină dificilă. O altă metodă ar fi să creați un cont separat și transferați acolo cel puțin 100 de lei de fiecare dată când întârziați. Se dovedește a fi o situație câștig-câștig: chiar dacă nu înveți să vii la timp, vei acumula treptat o sumă frumușică de bani.
Ultimele ȘTIRI
Cum să încasezi 1,3 milioane de dolari pe zi? Iată ce a făcut acest bărbat și i-a reușit
Sir Chris Hohn, un miliardar britanic care administrator de fonduri speculative a încasat un salariu de 343 milioane de lire sterline (479 milioane...
Când vom putea călători din nou ca altădată? Ce cred experții
După ce a atins un maxim istoric în ianuarie 2021, numărul de cazuri de coronavirus la nivel global începe să scadă câte puțin.În întreaga lume oam...
Consiliera Maiei Sandu, despre Hotărârea CCM: Este o decizie bună pentru situația actuala
Consiliera prezidențială, Olesea Stamate susține că ultima Hotărâre a Curții Constituționale prin care a clarificat blocajul privind remanierile di...
Manipulare „à la” Krasnoselski! Vaccinul donat de România care va ajunge și la Tiraspol, prezentat ca fiind oferit de OMS
Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a anunțat joi, 4 martie, că regiunea transnistreană va primi săptămâna viitoare 1.810 de doze de vaccin...
Am întrebat băncile comerciale despre salariile și beneficiile pe care le oferă angajaților. Află ce au răspuns
Atunci când cauți un loc de muncă, ești interesat și de beneficiile pe care le oferă angajatorul. Dacă domeniul financiar-bancar îți este cunoscut...