Fața nevăzută a șefilor. Dumitru Țîra, Realitatea: Sunt prea liber în gândire ca să mă las influențat de presiuni

17 Mai 2021, 10:10
 // Categoria: Interviu // Autor:  Otilia Cotruța
17 Mai 2021, 10:10 // Interviu //  Otilia Cotruța

„Of, iar șeful a venit la oficiu!”

„Nu vede că nu reușesc?”

„I-am cerut majorare de salariu și …”

Lista reproșurilor față de un șef nu credem că are margini. Mai devreme sau mai târziu, orice director va avea întrebări, posibil și nepuse, din partea echipei sale.

Pentru cei care nu au curajul să întrebe direct, Bani.md a lansat un proiect deosebit de orice ați întâlnit până astăzi – „Fața nevăzută a șefilor”. Zeci de șefi vor răspunde celor mai „incomode” de pus din partea angajaților.


Primele răspunsuri sunt cele ale șefului nostru, Dumitru Țîra, fondatorul și directorul grupului de presă Realitatea.

Istoria Mea

Am ajuns în domeniul media oarecum accidental, urmare propunerii de a administra și de a conduce proiectul Publika.

În 2013 am plecat din Publika și am lansat pe cont propriu proiectul Realitatea. La început pe domeniul online, după care și Realitatea TV.

Pentru că realitățile se schimbă în fiecare zi, iar piața media TV este abundată de televiziuni în retransmisie care absorb aproximativ 80% din banii de publicitate, Realitatea TV nu a rezistat și în 2017 am fost nevoit să o închidem și să reducem din platformele online operate, de la 7 site-uri ajungând la 3.

Anul 2021 este un an de relansare a grupului.

Am reușit să facem un rebranding modern a site-urilor Realitatea.md, bani.md și rlive.md.

De asemenea, în noiembrie 2020, am lansat prima televiziune de transmisiuni în direct a evenimentelor publice – RLIVE TV.

Este, totodată, prima televiziune care nu are niciun cablu, bazată în totalitate pe softuri și inteligență de programare.

Cum reușesc să fiu un coechipier

Asta e simplu. În fiecare zi muncesc de rând cu colegii, deși media nu este unicul proiect de care mă ocup. Echipa, ca și orice om, are nevoie de comunicare, înțelegere, suport, îndemnuri, realizări și multe altele care formează pasiunea de a schimba lumea, de a schimba Republica Moldova.

Presiunilor apărute le fac față…

Mereu am avut grijă să acționez preventiv, astfel încât să nu ajung în situații de presiuni financiare sau de timp. Alt tip de presiuni, nu cunosc și nu am cunoscut. Sunt prea liber în gândire și la cap, ca să mă las influențat de presiuni.

Au fost încercări de mai multe ori, directe sau prin instanțe, dar acum ne putem doar aminti cu zâmbet :).

Deciziile privind majorările de salariu le iau…

Prefer să dau noi oportunități de câștig suplimentar, decât să majorez salariile.

Salariile în companie sunt decente și corespund efortului depus. Oamenii trebuie să fie comozi psihologic cu salariile pe care le iau.

Aleg oamenii după principiul…

Cu oamenii e tare complex. Trebuie să vrea să facă, să învețe, să se dezvolte, să fie deschiși la minte și în aceste condiții vor avea cel mare suporter în persoana mea.

 

Echipa o motivez prin

Hahahaha … prea multe secrete … Bomboane, cafea, condiții ok, stimulare financiară periodic, și multă comunicare. Până la pandemie, făceam două petreceri pe an. Acum, nu e prea posibil.

 

NOTA REDACȚIEI: Echipa cere.

 

Organizarea este foarte importantă. Noi suntem organizați și avem grijă să facem toate impecabil.

Planificarea face parte din elementul de prevenție și dezvoltare. Planificarea oferă posibilitatea operării proceselor în mod calm și respectiv reușit.

Control.  Am multă încredere în colegii mei, dar periodic am grijă să verific dacă e realizat task-ul sau s-a uitat )). Nu sunt obsedat deloc de control. Oamenii noștri sunt responsabili și atenți la tot ce trebuie de făcut.

Sunt Director și asta înseamnă

… responsabilitate, pentru oamenii din echipă, pentru afacere, pentru dezvoltare și multe altele care sunt direct legate de viitorul nostru. Nu sunt doar director, sunt proprietarul afacerii. Respectiv, sunt foarte mulți factori care trebuie monitorizați.

Aș mai fi vrut să…

Aș fi vrut să avem mai mulți bani, pentru a ne dezvolta mai rapid.

Când eram mic visam să…

Nu mai țin minte. Mass media m-a învățat că ieri nu mai contează, este important ce facem azi și la ce ne gândim pentru mâine.

 

Vrei să afli detalii despre șeful tău sau ești șef și ai multe de zis:

Scrie-ne în adresa redacției Bani.md : contact@bani.md

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 13:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Sept. 2021, 13:28 // Actual //  Lupu Eduard

Uniunea Europeană a decis să scoată R. Moldova de pe lista țărilor pentru care recomandă ridicarea restricțiilor de călătorie legate de pandemia de coronaviurs. Lista în sine, cu țările pentru care nu se recomandă restricții sanitare, va fi actualizată joi sau vineri, precizează corespondenții Europei Libere la Bruxelles, scrie europaliberă.org.

Pe 1 iulie, R. Moldova fusese adăugată acestei liste de țări pentru care Bruxelles-ul recomanda ridicarea restricțiilor.

Marți, 21 septembrie, experții moldoveni atrăgeau atenția că secțiile de terapie intensivă au redevenit pline și că formele grave ale infecției nu mai sunt caracteristice doar persoanelor vârstnice, tinerii și copiii fiind la fel de expuși noii tulpini Delta. Potrivit specialiștilor în epidemiologie, dacă numărul cazurilor se va menține ridicat, iar rata de vaccinare – redusă, pentru ca sistemul medical să nu intre în colaps, s-ar putea impune carantina parțială sau chiar totală, notează IPN.

Potrivit datelor oficiale, acoperirea națională cu o doză de vaccin constituie 23,07%, iar cu schemă completă – 22 %. Cea mai înaltă rată de vaccinare cu schema completă e înregistrată în Chișinău – 33%, iar cea mai redusă, între 13% – 15% se atestă în raioanele Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală