Fermierii francezi au blocat traficul la Paris și Lyon cu tractoare și utilaje. Nemulțumirea - concurența neloială a produselor importate

Fermierii din Franța au ieșit cu tot cu utilaje în stradă pentru a-și striga nemulțumirea față de veniturile din ce în ce mai mici și față de concurența neloială pe care o fac produsele importate. La Paris și la Lyon, șiruri lungi de tractoare au încetinit sau au blocat traficul pe zeci de kilometri.

Fermierii din Franța au ieșit cu tot cu utilaje în stradă pentru a-și striga nemulțumirea față de veniturile din ce în ce mai mici și față de concurența neloială pe care o fac produsele importate. La Paris și la Lyon, șiruri lungi de tractoare au încetinit sau au blocat traficul pe zeci de kilometri.

Peste o mie de tractoare au ajuns pe șoselele de la periferia Parisului și până în centrul Capitalei. Fermieri cu pancarte și steaguri spun că ar putea rămâne și peste noapte pentru a bloca tot traficul chiar lângă Arcul de Triumf dacă autoritățile nu le ascultă revendicările.

Antoine Benoist, fermier: "Ne-am săturat de această atitudine agresivă împotriva agriculturii. Noi doar vrem să lucrăm fără să fim mereu arătați cu degetul și criticați pentru produsele pe care le folosim sau cum creștem animalele.", scrie stiri.tvr.ro.

Agricultorii spun că membrii guvernului și chiar președintele Emmanuel Macron trebuie să-i asculte și să-i sprijine pentru că nu mai pot face față situației actuale și nici concurenței neloiale care vine din partea importatorilor.

Alix Heurtaut, fermier: "Importă de afară produse care nu corespund normelor franceze, norme care nouă ni se impun cu strictețe, deci este frustrant când noi încercăm să facem bine lucrurile, să respectăm regulile și, de pe altă parte, să importăm produse neconforme pentru Franța."

Fermierii pun presiune și pe marii distribuitori, care ar trebui să le ofere prețuri mai mari pentru produse. Acum, este perioadă de negociere care va reglementa tarife fixe pentru următorul an.

Reprezentanții sindicatelor spun că peste 10 mii de agricultori participă la proteste iar de cealaltă parte, ministrul Agriculturii le-a transmis că le înțelege nemulțumirile, fără a oferi soluții concrete.

Alte stiri

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane civile. Cu o declarație în acest sens a venit astăzi Ministerul Apărării al Azerbaidjanului.

Prestațiile sociale vor putea fi ridicate prin intermediul serviciului de plăți electronice MPay

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay va asigura distribuirea plăților de la bugetul public național și din conturile instituțiilor publice către persoane fizice.

ANRE permis reducerea prețului energiei cu electrice pentru clienții Energocom

Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat prețul reglementat pentru energia electrică furnizată de furnizorul central de energie electrică – S.A. „Energocom”, în cuantum de 120 bani/kWh.

VIDEO: „Eu nu mai sunt acel Vlad Filat, ținut într-o celulă și izolat de comunicare”

Vlad Filat vine cu declarații tăioase în adresa fostului avocat Igor Popa care, acum câteva zile, a venit cu „dezvăluri” despre averea fostului premier și relațiile pe care le-ar fi avut cu Vlad Plahotniuc. Vlad Filat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a negat acuzațiile.

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile