Bani.md

Fermierii francezi au blocat traficul la Paris și Lyon cu tractoare și utilaje. Nemulțumirea - concurența neloială a produselor importate

Fermierii francezi au blocat traficul la Paris și Lyon cu tractoare și utilaje.  Nemulțumirea - concurența neloială a produselor importate

Fermierii din Franța au ieșit cu tot cu utilaje în stradă pentru a-și striga nemulțumirea față de veniturile din ce în ce mai mici și față de concurența neloială pe care o fac produsele importate. La Paris și la Lyon, șiruri lungi de tractoare au încetinit sau au blocat traficul pe zeci de kilometri.

Peste o mie de tractoare au ajuns pe șoselele de la periferia Parisului și până în centrul Capitalei. Fermieri cu pancarte și steaguri spun că ar putea rămâne și peste noapte pentru a bloca tot traficul chiar lângă Arcul de Triumf dacă autoritățile nu le ascultă revendicările.

Antoine Benoist, fermier: "Ne-am săturat de această atitudine agresivă împotriva agriculturii. Noi doar vrem să lucrăm fără să fim mereu arătaţi cu degetul şi criticaţi pentru produsele pe care le folosim sau cum creştem animalele.", scrie stiri.tvr.ro.

Agricultorii spun că membrii guvernului și chiar președintele Emmanuel Macron trebuie să-i asculte și să-i sprijine pentru că nu mai pot face față situației actuale și nici concurenței neloiale care vine din partea importatorilor.

Alix Heurtaut, fermier: "Importă de afară produse care nu corespund normelor franceze, norme care nouă ni se impun cu stricteţe, deci este frustrant când noi încercăm să facem bine lucrurile, să respectăm regulile şi, de pe altă parte, să importăm produse neconforme pentru Franţa."

Fermierii pun presiune și pe marii distribuitori, care ar trebui să le ofere prețuri mai mari pentru produse. Acum, este perioadă de negociere care va reglementa tarife fixe pentru următorul an.

Reprezentanții sindicatelor spun că peste 10 mii de agricultori participă la proteste iar de cealaltă parte, ministrul Agriculturii le-a transmis că le înțelege nemulțumirile, fără a oferi soluții concrete.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000