Fetele „Bossy” cresc, de obicei, femei care schimbă lumea

11 Iun. 2021, 16:58
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Otilia Cotruța
11 Iun. 2021, 16:58 // Oameni şi Idei //  Otilia Cotruța

Ne temem adesea că un comportament „șef” la fete le face să crească și să devină adulți răsfățați, cu multă încăpățânatare. Cu toate acestea, potrivit unor specialiști, se dovedește că a avea o atitudine „șefă” în copilărie are și laturile sale bune, deoarece transformă fetele în femei inspiratoare, capabile să facă diferența în lume.

În continuare sunt câteva opinii convingătoare, oferite de părinți și specialiști, deopotrivă, despre fetele care prezintă un comportament „șefă” la o vârstă fragedă.

1. Fetele emoționale cresc și devin femei care îi inspiră pe ceilalți.

Exprimându-și propriile sentimente la o vârstă fragedă, mai degrabă decât reprimându-le, fetele „șefe” vor deveni probabil indivizi puternici la maturitate. Comportamentul puternic este adesea interpretat greșit, deoarece în spatele acestei atitudini obositoare, s-ar putea ascunde un mare potențial de conducere.

2. Nu renunță niciodată la visele lor.

Fetele „șefoase” au potențialul de a deveni mândre care își urmează în mod feroce visele. De multe ori îi învățăm pe copiii noștri să fie puternici și mândri, iar această încredere care le este insuflată la o vârstă fragedă îi poate face de multe ori să se comporte ca „șefii”.

Deși această încredere poate fi considerată uneori arogantă, este, de asemenea, cel mai important ingredient care ajută fetele să evolueze în urmarea viselor.

Fetele „Bossy” vor să conducă și să-și dicteze calea, indiferent de provocările și obstacolele cu care se confruntă. Ele cred în capacitatea lor de a reuși și vor să arate lumii că niciun obstacol nu le va opri.

3. Ele își asumă riscuri și au o pasiune de neegalat pentru viață.

Fetele „șefoase” își asumă riscuri. În timp ce acest tip de comportament vă poate afecta, deoarece adesea ignoră opiniile părinților lor și fac ceea ce doresc, atitudinea lor lipsită de griji le oferă o pasiune specială pentru viață. Ele profită de ziua respectivă și nu își permit să devină influențate – nu dacă înseamnă sacrificarea autenticității adevăratului lor sine.

4. Își depășesc limitele și sunt extrem de puternice.

Fetele „șefoase” cred în ele însele și nu vor lăsa opiniile altora să le determine valoarea de sine. Dominația lor puternică le permite să nu se teamă niciodată să încerce lucruri noi sau să țintească vârful. Persistența lor transmisă prin caracterul lor încăpățânat le oferă curajul să-și depășească limitele și să depășească eșecul.

5. Sunt întotdeauna autentice și trăiesc adevărul.

Fetele „șefoase” vor rămâne mereu alături de ceea ce cred. Nu își vor schimba instantaneu comportamentul și personalitatea doar pentru a obține aprobarea altor persoane. Sunt ei înșiși fără scuze și, în loc să tacă în legătură cu lucrurile care îi deranjează, vorbesc și nu vor tolera nici o prostie.

6. Sunt lideri de origine naturală și sunt în fruntea schimbării.

Și, în sfârșit, fetele „șefe” au potențialul de a se transforma în pionieri ai lumii. Există mari șanse ca fiica ta „șefă” să fie cea care va vorbi atunci când altele sunt maltratate. Ele au încrederea și pasiunea, atât de necesare pentru a lupta împotriva nedreptății și a aduce schimbări în lumea care contează. Atitudinea lor neîncetată le oferă puterea de a-și menține propria părere, chiar dacă înseamnă a sta singur.

Realitatea Live

22 Sept. 2021, 14:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2021, 14:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Într-o parcare din capitala thailandeză Bangkok, lăstari verzi răsar din acoperișurile taxiurilor colorate.

Restricțiile dure din Covid-19 din Thailanda au lăsat liniștite străzile agitate ale orașului, iar șoferii de taxi au rămas fără ocupație.

Din această cauză, mulți șoferi au părăsit orașul pentru a merge în satele lor de origine, lăsând în urmă așa-numitele cimitire de taxiuri.

Acum, o companie a decis să folosească acoperișurile vehiculelor inactive ca mici parcele de legume, pe care speră să le poată ajuta să hrănească șoferii care nu lucrează și alți angajați.

Muncitorii de la Cooperativa de taxi Ratchaphruek au construit grădinile în miniatură întinzând căptușelile negre de coșuri pe rame de bambus și acoperindu-le cu sol. Apoi au plantat o varietate de culturi, inclusiv ardei iute, castraveți și dovlecei.

Se speră că, după ajutarea șoferilor, orice mâncare rămasă poate fi vândută pe piețele locale.
Comerțul cu taxiuri din Bangkok se bazează în mod normal pe turism, dar restricțiile stricte la intrarea în țară au adus țara în impas.

“Aceasta este ultima noastră opțiune”, a declarat Thapakorn Assawalertkun, unul dintre proprietarii companiei, pentru agenția de știri AFP, adăugând că multe dintre vehicule mai aveau încă împrumuturi mari.

“Cultivarea legumelor deasupra acoperișurilor nu va deteriora taxiurile, deoarece cele mai multe dintre ele au fost deja deteriorate la reparații. Motoarele sunt rupte, anvelopele sunt decolate. Nu se poate face nimic”, a spus el.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală