Firma de criptomonede Coinbas evaluată la un preț mai mare decât gigantul petrolier BP. Care este motivul

15 Apr. 2021, 14:53
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Apr. 2021, 14:53 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Firma de criptomonede Coinbase, care efectuează o bursă de top pentru tranzacționarea Bitcoin și a altor monede digitale, a atins o valoare de piață de aproape 100 miliarde dolari (72,5 miliarde lire sterline) în listarea sa pe piața de valori.

Evaluarea inițială a plasat Coinbase în fața multor firme bine cunoscute, cum ar fi gigantul petrolier BP și bursele cheie, scrie BBC.

Listarea a fost văzută ca fiind cel mai recent pas către criptomonedele care obțin o acceptare mai largă în rândul investitorilor tradiționali.

Prețul Bitcoin a crescut cu peste 300% anul trecut – și a crescut și mai mult în 2021 – în timp ce firmele, precum Tesla, Mastercard și BlackRock, au dezvăluit planuri de a încorpora monedele digitale în afacerile lor. Marți a atins un record de peste 63.000 de dolari, înaintea listei Coinbase.

Coinbase a fost fondată în 2012 și avea peste 56 de milioane de utilizatori în peste 100 de țări și deținea active de 223 miliarde USD la sfârșitul lunii martie.

Acesta a raportat venituri estimate de 1,8 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului 2021 – mai mult decât totalul său pentru tot 2020 – pe măsură ce dobânda pentru Bitcoin și alte monede digitale a crescut.
Comparativ cu 2018, când investitorii au considerat că Coinbase valorează 8 miliarde de dolari într-o rundă de finanțare privată, valoarea companiei a crescut de peste zece ori.

Listarea de miercuri a făcut ca co-fondatorul și directorul executiv al Coinbase, Brian Armstrong, să fie unul dintre cei mai bogați oameni din lume. În vârstă de 38 de ani, fost inginer software Airbnb, deține o acțiune de aproximativ 21% în companie.

Pentru investitorii externi, cumpărarea acțiunilor din Coinbase este văzută ca o modalitate potențial mai puțin riscantă de a intra în activitatea de pe piața criptografică, fără a investi direct în Bitcoin sau alte monede digitale, care au atras avertismente de la autoritățile de reglementare financiare.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală