Bani.md

FISC vine cu un comentariu, după perchezițiile de astăzi și reținerea unui inspector fiscal

FISC vine cu un comentariu, după perchezițiile de astăzi și reținerea unui inspector fiscal

Serviciul Fiscal de Stat a venit cu un comentariu după ce astăzi, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii Procuraturii Anticorupție, au descins cu percheziții la FISC. 

„Serviciul Fiscal de Stat  îşi exprimă regretul pentru situaţia în care un angajat al serviciului este bănuit de implicare într-un caz de corupţie şi va acorda tot sprijinul procurorilor pentru investigarea obiectivă, operativă şi, sub toate aspectele, a cazului.

De asemenea, SFS urmează să analizeze procedurile legale cu privire la suspendarea din funcţie a angajatului pe durata acţiunilor de urmărire penală. SFS îşi reiterează angajamentul față de promovarea unui climat al integrităţii în rândul Serviciului Fiscal de Stat şi toleranţă ZERO corupţiei”, menționează instituția într-un comunicat trimis presei. 

Amintim că operațiunea desfășurată astăzi de către Procuratura Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, a fost efectuată într-o cauză penală cu două capete de acuzare - corupere pasivă și corupere activă, în care figurează angajați ai Inspectoratului Fiscal de Stat (IFS) și agenți economici.

Detalii despre perchezițiile de la Fisc: În total sunt ȘASE persoane bănuite, dintre care una este dată în căutare

Perchezițiile SIS și PA la Fisc s-au soldat cu o reținere. Momentul în care inspectorul este condus la audieri (video)

 

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000