FMI planifică ca economiile dezvoltate să revină la normalitate în a doua parte a anului, pe măsură ce vaccinarea populației avansează

Majoritatea economiilor dezvoltate ar urma să revină la normalitate în a doua jumătate a acestui an, pe măsură ce campaniile de vaccinare împotriva Covid-19 se vor intensifica, a declarat marți economistul șef al Fondului Monetar Internațional, Gita Gopinath.

"Este o iarnă foarte întunecată și dificilă dar există lumină la capătul tunelului" a declarat Gita Gopinath într-un interviu pentru postul de televiziune CNBC. "Cu privire la perspective, este adevărat că am început anul mai puternic decât ne așteptam în 2020 iar asta este un lucru bun. Dar în momentul de față este o cursă între virus și vaccin și până când nu vom depăși această fază, cred că este o perioadă destul de dificilă", a adăugat economistul șef al FMI, potrivit Agerpres.

Potrivit celor mai recente estimări ale FMI, publicate în luna octombrie a anului trecut, economia mondială ar urma să înregistreze în 2021 o redresare de 5,2%, după o contracție de 4,4% în 2020.

Majoritatea analiștilor se așteaptă ca FMI să își revizuiască estimările la finele acestei luni. Gopinath a confirmat că FMI va da publicități în scurt timp noile sale estimări, dar a refuzat să spună dacă este posibilă o îmbunătățire.

Chiar dacă introducerea vaccinului a fost una lentă, Gita Gopinath se așteaptă în continuare ca majoritatea țărilor dezvoltate să fie acoperite până la vară, iar la nivel global acoperirea deplină ar urma să se întâmple până la finele lui 2022. 

"Există vaccinul și o revenire alimentată de stimulente pe care o așteptăm în a doua jumătate a anului", a spus Gita Gopinath.

Economistul șef al FMI a precizat că țările care au gestionat mai bine virusul în primele faze au avut o relansare mai solidă, dând drept exemplu China, în timp ce unele state din America Latină au rămas în urmă.

Alte stiri

Când și cum a apărut sistemul de pensii în lume

Sistemul de pensii a fost creat pentru prima dată în 1889, în Germania de către Otto von Bismark.

Joburi de viitor: (24) Îngrijitor de sănătate al viitorului pentru persoanele vârstnice

În viitor, odată cu progresele în medicină, persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijire continuă vor fi mult mai în vârstă decât cei din rezidențiale și casele de bătrâni de astăzi.

Bill Gates anunță că s-a vaccinat anti-Covid. „Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe Twitter că s-a vaccinat anti-Covid. Miliardarul a publicat și o fotografie în care este surprins momentul în care primește prima doză a vaccinului.

Eticheta în afaceri: 4 greșeli pe care să le eviți

În mediul de afaceri, imaginea reprezintă un element cheie pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor și oportunităților din piață. Când vine vorba despre businessul tău, trebuie să te preocupe atât eticheta personală cât și imaginea serviciilor pe care le oferi.

Ultimele ȘTIRI

Când și cum a apărut sistemul de pensii în lume

Sistemul de pensii a fost creat pentru prima dată în 1889, în Germania de către Otto von Bismark.

Joburi de viitor: (24) Îngrijitor de sănătate al viitorului pentru persoanele vârstnice

În viitor, odată cu progresele în medicină, persoanele în vârstă care au nevoie de îngrijire continuă vor fi mult mai în vârstă decât cei din rezid...

Bill Gates anunță că s-a vaccinat anti-Covid. „Am primit prima doză săptămâna aceasta și mă simt minunat”

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat pe Twitter că s-a vaccinat anti-Covid. Miliardarul a publicat și o fotografie în care este surprins mom...

Eticheta în afaceri: 4 greșeli pe care să le eviți

În mediul de afaceri, imaginea reprezintă un element cheie pentru menținerea și dezvoltarea relațiilor și oportunităților din piață. Când vine vorb...

Pfizer întârzie cu livrarea vaccinului în UE. Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic

Comisia Europeană va solicita explicații de la grupul farmaceutic Pfizer pentru noile întârzieri ce vor apărea săptămâna viitoare în livrarea de va...

Vezi toate știrile