Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a devenit cel mai bogat om din istoria modernă

Jeff Bezos a devenit în mod oficial cel mai bogat om din istoria modernă, cu o avere de 150 de miliarde de dolari, în termeni ajustați la inflație, în ziua evenimentului comercial Amazon Prime Day.

Jeff Bezos a devenit în mod oficial cel mai bogat om din istoria modernă, cu o avere de 150 de miliarde de dolari, în termeni ajustați la inflație, în ziua evenimentului comercial Amazon Prime Day.

Amazon Prime Day este un eveniment de cumpărături online la nivel global, destinat membrilor prime ai Amazon, relatează MarketWatch.

Fondatorul și directorul general al Amazon era deja cel mai bogat om din lume, la cursul actual al dolarului, înaintea lui Bill Gates, aflat pe locul al doilea în indicele Bloomberg al miliardarilor.

Gates, co-fondator al Microsoft, a avut pentru scurt timp o avere de 100 de miliarde de dolari în 1999, respectiv de 149 de miliarde de dolari în termeni ajustați la inflație, potrivit Bloomberg.

Averea netă a lui Bezos a depășit luni 150 de miliarde de dolari. Gates se afla pe locul al doilea în topul miliardarilor, cu 95 de miliarde de dolari, urmat de Warren Buffett pe poziția a treia, cu o avere de 82,6 miliarde de dolari.

Ziua de luni a fost prima a evenimentului anual Amazon Prime Day, care durează 36 de ore și care include și o componentă de comerț tradițional, prin intermediul magazinelor Whole Foods.

Potrivit estimărilor realizate de Coresight, Amazon va înregistra în Prime Day vânzări de 3,4 miliarde de dolari la nivel global, cu 40% mai mult față de anul trecut. Amazon nu dezvăluie date referitoare la acest eveniment.

Imperiul lui Bezos se întinde dincolo de Amazon și Whole Foods. În afară de preluarea Whole Foods pentru 13,7 miliarde de dolari, Amazon a făcut și alte achiziții, cum ar fi retailerul online de încălțăminte Zappos și site-ul de streaming video Twitch.

Miliardarul mai deține Bezos Expeditions, care administrează investițiile de capital ale acestuia, cum ar fi cele în acțiuni Twitter, Workday, Business Insider și Stack Overflow. Bezos a mai investit un milion de dolari în acțiuni Google în 1998, iar compania sa privată Nash Holdings a cumpărat Washington Post în august 2013, pentru 250 de milioane de dolari.

Alte stiri

Nikola Pashinyan încearcă să păstreze puterea cu prețul vieții cetățenilor

Noul conflict militar dintre Azerbaidjan și Armenia nu este altceva decât o încercare de a păstra puterea de către prim-ministrul RA Nikol Pashinyan și de a distrage cetățenii de la problemele economice din țară.

Aproape 300 de mii de tone de fructe moldovenești ar putea fi exportate în spațiul CSI

Fructele moldovenești expuse la Moscova. Sute de tone de fructe ar putea fi exportate în spațiul CSI

Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile