(FORBES) Cine sunt cele mai bogate femei din lume? TOP 10. Care sunt sursele lor de BOGĂȚIE

10 Apr. 2021, 06:02
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Apr. 2021, 06:02 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

În fiecare an, revista Forbes realizează topul celor MAI BOGAȚI oameni din lume. În 2021, în pofida pandemiei, numărul miliardarilor a crescut cu 660 de persoane. În acest se includ atât bărbați, femei și tineri. Iată care sut 10 cele mai bogate femei din lume.

1. Francoise Bettencourt Meyers

Avere netă: 73,6 miliarde de dolari

Sursa averii: L’Oreal

Francoise Bettencourt Meyers are 67 de ani și ocupă locul 12 în topul celor mai bogați oameni din lume și este CEA MAI BOGATĂ FEMEIE din topul realizat de Forbes. Ea este nepoata fondatorului L’Oreal și cea mai bogată femeie din lume. Bettencourt Meyers și familia ei dețin aproximativ 33% din acțiunile L’Oreal. Este membru al consiliului de administrație al L’Oreal din 1997 și este președinta holdingului familial.
A devenit moștenitoarea L’Oreal a Franței în 2017, când mama ei, Liliane Bettencourt, pe atunci cea mai bogată femeie din lume, a murit la vârsta de 94 de ani.
Bettencourt Meyers servește și ca președinte al fundației filantropice a familiei sale, care încurajează progresul francez în științe și arte.
Împreună, L’Oreal și familia Bettencourt Meyers au convenit să doneze 226 de milioane de dolari pentru repararea catedralei Notre Dame după incendiul din aprilie 2019.

2. Alice Walton

Avere netă: 61,8 miliarde de dolari

Sursa averii: Walmart

Are vârsta de 71 de ani și apare pe locul 17 în topul miliardarilor. Alice Walton este singura fiică a fondatorului Walmart, Sam Walton. În 2011, a deschis Muzeul de Artă Americană Crystal Bridges în orașul natal Bentonville, Arkansas.
Crystal Bridges prezintă lucrări de la Andy Warhol, Norman Rockwell și Mark Rothko. În ianuarie 2020, ea a vizat sistemul de sănătate „stricat” al Americii și a dezvăluit planurile de a deschide un institut holistic de sănătate în Bentonville. Ea s-a concentrat mai mult pe promovarea artei, în timp ce frații ei, Rob și Jim se dedică companiei Walmart.

3. MacKenzie Scott 

Avere netă: 53 de miliarde de dolari 

Sursa averii: Amazon 

Are vârsta de 51 de ani și ocupă locul 22 în topul celor mai bogați oameni din lume. MacKenzie Scott este un autoare și fosta soție a fondatorului Amazon Jeff Bezos, cu care a fost căsătorită timp de 25 de ani. Au divorțat la mijlocul anului 2019.
Ca parte a soluționării divorțului, Jeff a transferat 25% din acțiunile sale Amazon către MacKenzie, care reprezenta 4% din companie.
În mai 2019, la scurt timp după ce a anunțat condițiile divorțului pe Twitter, a semnat Giving Pledge.

4. Julia Koch and family 

Avere netă: 46,4 miliarde de dolari 

Sursa averii: Koch Industries

Julia Koch și cei trei copii ai ei au moștenit o participație de 42% la Koch Industries de la soțul ei, David, care a murit în august 2019 la vârsta de 79 de ani.
Născut în Iowa, Koch s-a mutat în New York în anii 1980 și a lucrat ca asistentă al designerului de modă Adolfo.
A lucrat cu mulți dintre clienții săi de profil, inclusiv prima doamnă Nancy Reagan.

5. Miriam Adelson

Avere netă: 38,2 miliarde de dolari

Sursa averii: cazinouri 

Miriam Adelson este văduva lui Sheldon Adelson, fostul CEO și președinte al companiei de cazinouri Las Vegas Sands, care a murit la 87 de ani în ianuarie 2021.
Acum deține mai mult de jumătate din imperiul de 48 de miliarde de dolari (capitalizare de piață), care are cazinouri în Las Vegas, Singapore și Macao.
Un megadonor GOP, Miriam și Sheldon Adelson au donat 180 de milioane de dolari campaniilor republicane și comitetelor de acțiune politică în 2020.
Născută în Israel, ea a devenit medic, concentrându-se pe dependență.
Ea și Sheldon au fondat Sheldon G. Adelson Research Clinic în Las Vegas, care tratează oamenii pentru tulburarea consumului de opiacee.

6. Jacqueline Mars 

Avere netă: 31,3 miliarde de dolari 

Sursa averii: Mars

Jacqueline Mars deține aproximativ o treime din Mars, cea mai mare fabrică de bomboane, fondată de bunicul ei.
A lucrat pentru companie timp de aproape 20 de ani și a lucrat în consiliul de administrație până în 2016.

7. Yang Huiyan 

Avere netă: 29,6 miliarde de dolari 

Sursa averii: imobiliare 

Yang Huiyan deține 57% din dezvoltatorul imobiliar Country Garden Holdings, o miză care i-a fost transferată în mare măsură de tatăl ei Yeung Kwok Keung în 2007.
Yang prezidează Bright Scholar Education Holdings, o companie chineză de educație care a devenit publică la bursa din New York în 2007.

8. Susanne Klatten

Avere netă: 27,7 miliarde de lei 

Sursa averii: BMV, farmaceutică 

Susanne Klatten deține 19,1% din producătorul de automobile BMW. Mama ei regretată, Johanna, a fost a treia soție a legendarului industrial Herbert Quandt, care l-a îndrumat pe BMW către preeminența pe piața de lux. Economist cu un M.B.A., Klatten a contribuit la transformarea Altana AG a bunicului său într-o corporație farmaceutică / chimică de specialitate de clasă mondială. Klatten este singurul proprietar și vicepreședinte al Altana, care atrage peste 2,5 miliarde de dolari în vânzări anuale. Deține și mize în Entrust, specializată în identitate digitală și securitate a datelor, și în producătorul de carbon și grafit SGL Group.

9. Gina Rinehart 

Avere netă: 23,6 miliarde de dolari 

Sursa averii: minereuri

Gina Rinehart este cel mai bogat cetățean din Australia, care și-a construit averea pe minereu de fier.
Fiica exploratorului de minereu de fier de profil Lang Hancock, Rinehart a reconstruit compania aflată în dificultate financiară a răposatului său tată, Hancock Prospecting.
Cea mai mare parte a averii sale provine din proiectul minier Roy Hill, care a început transporturile către Asia în 2015.
Magnatul minier este, de asemenea, al doilea mare producător de bovine din Australia, cu un portofoliu de proprietăți în toată țara.
Rinehart a devenit președinte executiv al Hancock Prospection în 1992.

10. Iris Fontbona

Avere netă: 23,3 miliarde de dolari 

Sursa averii: minereuri 

Iris Fontbona este văduva lui Andrónico Luksic, care a construit o avere în minerit și băuturi înainte de a muri de cancer în 2005.
Și-a lăsat afacerile lui Fontbona și celor trei fii ai lor: Jean-Paul, Andronico și Guillermo Luksic (care a murit de cancer pulmonar în 2013 la 57 de ani).
Fontbona și copiii ei controlează Antofagasta Plc, care deține mine de cupru în Chile și tranzacționează la bursa din Londra.
Fontbona și copiii ei dețin, de asemenea, o participație majoritară la Quiñenco, un conglomerat chilian tranzacționat public, activ în domeniul bancar, al berii și al producției.
Jean-Paul Luksic este președintele Antofagasta, iar Andronico Luksic îl conduce pe Quiñenco.

Realitatea Live

04 Aug. 2021, 13:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
04 Aug. 2021, 13:38 // Actual //  Otilia Cotruța

Primarul General, Ion Ceban, face apel către instituțiile statului să intervină și să întreprindă acțiuni de stopare a deposedării ilegale a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei. 

În cadrul unui comunicat emise de Direcţia Relaţii Publice și Buget Civil, Primăria mun. Chişinău se spune că Primarul General, Ion Ceban, solicită instituțiilor statului, inclusiv Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, să stopeze procesul de deposedare a bugetului municipal de suma de 17 milioane de lei, prin scheme dubioase, pe ultima sută de metri a activității Guvernului în exercițiu.

Este vorba despre proiectul SA „Locuințe pentru toți”, cu implicarea mai multor persoane fizice și juridice, inclusiv ale instanțelor de judecată, precum și ale persoanelor cu funcții de răspundere, care prin acțiunile/inacțiunile lor au admis favorizarea procesului de deposedare a bugetului municipal de suma enunțată.

Ion Ceban a calificat situația creată drept crimă împotriva locuitorilor capitalei.

Totodată, edilul face apel către conducerea de vârf a statului: Președintele Republicii Moldova, Parlamentul Republicii Moldova, Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, să întreprindă acțiuni pentru stoparea ilegalităților sesizate, iar cazul enunțat să fie examinat de noua componență a Executivului.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală