Bani.md

Fostă ministră a Finanțelor din Moldova, pe locul 7 în TOP 50 cele mai influente femei din România

Fostă ministră a Finanțelor din Moldova, pe locul 7 în TOP 50 cele mai influente femei din România

O fostă ministră a Finanțelor din Republica Moldova ocupă locul 7 în Top 50 cele mai influente femei din România, publicat de Forbes România, urcând o poziție comparativ cu anul trecut. 

Cu peste două decenii de experiență în domeniul financiar, Mariana Durleșteanu este vicepreşedinte management financiar și al riscului KMG International (fostul Grup Rompetrol), companie cu o prezență în 11 țări.

Asigură conducerea strategică a tuturor activităților financiare la nivelul Grupului KMG International, prin stabilirea unor indicatori de perfomanță financiară a companiilor membre, stabilește și implementează strategia de risk management a grupului: strategic, operațional, financiar (hedging), juridic și este responsabilă pentru crearea unor mecanisme integrate de prevenire, monitorizare și mitigare a riscurilor la nivelul grupului.

Grupul deținut de compania națională de petrol și gaze din Kazahstan (KazMunayGas) a atins anul trecut indicatori operaționali și financiari record. Experiența Marianei Durleșteanu nu se limitează numai la sectorul privat.

A deținut diferite funcții publice pentru o perioadă de aproximativ șapte ani, fiind ministru de Finanțe în Republica Moldova, ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie și Senior Banker în cadrul Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare pentru partea de vest a regiunii Balcanilor, Belarus, Moldova și Turcia.

Mariana Durleşteanu a deținut diferite funcții publice și în sectorul privat. Aceasta a fost ministru de Finanțe în Republica Moldova, ambasador al Republicii Moldova în Marea Britanie și Irlanda, senior banker la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare responsabilă de instituțiile financiare din estul regiunii Balcanilor – Belarus, Moldova și Turcia. A absolvit Facultatea de Contabilitate și Informatică la Academia de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca și are două masterate: unul în administrarea afacerilor, urmat la Centrul Internaţional de Dezvoltare din Slovenia și unul în Economics făcut în Londra.

Tags

Caută

Cursul Valutar BNM

MDL RATĂ TREND
EUR 20.2254 -0.0000
USD 16.3935 -0.0000
RUB 0.2660 -0.0000
RON 4.3374 -0.0000
UAH 0.6300 -0.0000