Fosta soție a lui Jeff Bezos a donat 2,7 miliarde de dolari

16 Iun. 2021, 09:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iun. 2021, 09:17 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Miliardara MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos, a donat 2,7 miliarde de dolari la mai multe organizații caritabile. Averea ei este de aproximativ 60 de miliarde de dolari și a fost obținută după divorțul de Bezos, aceasta și-a luat angajamentul de a dona o mare parte din bani, scrie BBC.

Într-o postare pe blogul personal, Scott spune că și-a dorit să trimită anii celor „care au fost subfinanțați și uitați de-a lungul timpului”. Ea spune că a ales 286 de organizații caritabile care se ocupă de lupta împotriva inegalităților rasiale și cu susținerea artelor și educației.

Mackenzie Scott este une dintre cele mai bogate femei din lume. Ea a obținut o mare parte a averii sale după divorțul cu Jeff Bezos, în prezent cel mai bogat om al planetei. În urma divorțului, Scott a obținut 4% din acțiunile Amazon.

La sfârșitul anului trecut, Scott a mai donat patru miliarde de dolari. În ciuda acestor donații imense, Scott rămâne totuși a 22-a cea mai bogată persoană din lume, cu 59,5 miliarde de dolari.

În cea mai recentă postare pe blog, Scott a spus că își va redistribui averea și că lucrează cu o echipă de cercetători și cu noul ei soț, un profesor de științe, Dan Jewett, pentru a alege organizațiile caritabile către care să doneze banii.

„În acest efort, suntem mânați de credința că este bine ca bogăția să nu fie concentrată într-un număr mic de mâini”, a spus Scott.

În 2019 ea s-a alăturat „Giving Pledge”, un angajament al celor mai bogați oameni ai lumii care își doresc să dea înapoi comunității parte din averile lor. Inițiativa a fost pornită de Bill și Melinda Gates și Warren Buffet în 2010. Printre semnatarii este și creatorul Star Wars, George Lucas. Bezos nu s-a alăturat acestui angajament.

Realitatea Live

28 Iul. 2021, 09:44
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Valentina Buză
28 Iul. 2021, 09:44 // Oameni şi Idei //  Valentina Buză

Ranking Web of Universities (Webometrics) a publicat topul universităților din întreaga lume, ediția de vară 2021. În acest top, sunt analizate peste 24 000 de universități din întreaga lume, inclusiv 24 de instituții din Republica Moldova. Astfel, potrivit acestui raport, cea mai bună universitate din Republica Moldova este Universitatea de Stat din Moldova.

Pentru a realiza topul, Web of Universities (Webometrics) a luat în calcul indicatorii: vizibilitatea, transparența și excelența.

Indicatorii luaţi în calcul de ratingul Web of Universities (Webometrics):
50 % – vizibilitatea – numărul total de linkuri externe pe care domeniul web al universităţii le primeşte de la terţe părţi;
10 % – transparența – numărul total de citări (vezi mai multe detalii aici);
40 % – excelenţa – calitatea articolelor ştiinţifice publicate în reviste internaţionale cu impact ridicat, aflate în primele 10 % cele mai citate într-un anumit domeniu.

Paginile web ale instituţiilor au fost incluse în top grație realizării planului de acţiuni privind informatizarea sferei educaţionale din Republica Moldova, care include conectarea tuturor subdiviziunilor universitare la Internet, la bazele de date educaţionale şi ştiinţifice internaţionale, elaborarea şi menţinerea site-urilor web, precum şi dezvoltarea serviciilor informaţionale.

Webometrics este un top realizat de Cybermetrics Lab, un grup de cercetare din cadrul Consiliului Superior pentru Cercetări Ştiinţifice din Spania începând cu anul 2004. Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

 

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală