(FOTO) Ai poftă de o vacanță ieșită din comun? 10 dintre cele mai neobișnuite plaje din lume

18 Mai 2021, 17:18
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Mai 2021, 17:18 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

O plajă este întotdeauna o priveliște binevenită, dar elementele care fac din plajă o plajă pot fi puțin previzibile. Aveți nisipul și mareele și, deși împrejurimile lor ar putea varia, știți practic la ce să vă așteptați când vă îndreptați spre o anumită plajă. Există, totuși, câteva țărmuri în întreaga lume care au câteva surprize în mâneci și sub valuri. Dacă ești în căutarea unei experiențe de neuitat poți alege să vizitezi una dintre cele mai neobișnuite plaje din lume.

Plaja de sticlă

Unde: California

Plaja de sticlă, de lângă Fort Bragg din California de Nord este plină de pietricele din sticlă multicolore. Această priveliște remarcabilă este rezultatul faptului că priveliștea a servit ca gunoi de ani de zile. În cele din urmă a fost curățat, dar destul de mult gunoi – în special sticla și metalul – au fost măturate de valuri și de-a lungul anilor au fost compuse în bucăți netede, asemănătoare unor bijuterii.

 

Hoshizuna no Hama

Unde: Japonia
La prima vedere, Hoshizuna no Hama de pe insula japoneză Iriomote pare a fi o plajă foarte frumoasă acoperită cu nisip standard. Dar dacă te uiți mai atent (mult mai aproape), s-ar putea să observi că boabele de nisip în formă de stea sunt, de fapt, exoscheletele goale ale unui organism unicelular.

Jökulsárlón

Unde: Islanda
Islanda găzduiește câteva plaje cu nisip negru, dar ceea ce face plaja de la Jökulsárlón deosebit de distinctivă este că este plină cu bucăți de gheață cristaline care i-au dat porecla Diamond Beach. Plaja se întâmplă să fie situată lângă laguna ghețarului Jökulsárlón și bucăți de aisberguri din lagună sunt apoi spălate pe nisipurile negre ale plajei.

Plaja Chandipur

Unde: India
Aproape că nu există nimic neobișnuit la maree. Natura fiabilă a fluxurilor și refluxurilor lor le-a făcut o metaforă literară de vârf. Și, deși valul de la Chandipur Beach este la fel de fiabil (și evocator de cicluri și reînnoire) ca oriunde în lume, acestea sunt unice într-un mod foarte izbitor. La reflux, apa se retrage până la trei mile în Golful Bengal. Pe măsură ce apa se retrage, lasă nu numai o mare parte de plajă plimbabilă, ci și o mulțime de vieți marine în urma sa.

Plaja care cântă (Singing Beach)

Unde: Massachusetts
Singing Beach din Massachusetts găzduiește un fenomen natural cunoscut sub câteva nume „nisip șuierător”, „nisip latrat” și – în mod natural – „nisip cântător”. Dar, înainte de a vă apuca de chitară și de a încerca să creați un duet de pe litoral, să știți că nisipul care cântă nu este de fapt cel mai bun vocalist. Pe măsură ce vizitatorii merg peste nisip, acesta va emite un sunet scârțâitor.

Plaja cu apă fierbinte

Unde: Noua Zeelandă
A face o baie în ocean, în timp ce vă puteți bucura de temperaturi de baie cu hidromasaj, poate suna ca o imposibilitate, dar se poate face. Plaja cu apă fierbinte din Noua Zeelandă se întâmplă să fie situată peste un izvor fierbinte subteran. Așadar, în decurs de două ore de la ieșirea ambelor părți ale mareei, apă caldă are bulele la suprafață, permițându-le persoanelor care călătoresc pe plajă să sape în nisip și să-și formeze propriile spa-uri personale pe mal.

 

Plajele Borth

Unde: Țara Galilor
O combinație de vânturi puternice și maree joase a dezvăluit ceea ce rămâne dintr-o pădure veche. Sub apă și nisip, sute și sute de cioturi de copaci – care fuseseră păstrate de turbă – acum punctează plaja pentru ca oricine să o vadă. Apariția unei păduri străvechi pe coasta galeză a evocat în mod natural Cantre’r Gwaelod, un oraș legendar scufundat, adesea denumit Atlantida galeză.

Plaja Papakōlea

Unde: Hawaii
Plajele din Hawaii sunt, la început, remarcabile. Dar plaja Papakōlea face lucrurile cu câțiva pași mai departe, adăugând nisip verde în amestec. Nuanța verde a plajei se datorează prezenței cristalelor de olivină, care se găsesc în materialul vulcanic.

 

Insula Assateague

Unde: Maryland / Virginia
Dacă vizitați  Insula Assateague, puteți avea norocul de a vedea cai pe plajă – fără călăreț. Insula este renumită pentru că este populată de cai sălbatici. Nu se știe exact cum a ajuns populația de cai pe insulă, dar o legendă populară presupune că sunt supraviețuitorii unui naufragiu spaniol din secolul al XVII-lea.

 

Plaja Shell

Unde: Australia
La fel ca Hoshizuna no Hama, Shell Beach pare să fie acoperită cu nisip standard (deși frumos). Și, deși numele vă oferă o indicație destul de bună cu privire la natura sa adevărată, ceea ce alcătuiește țărmul devine mai evident doar pe măsură ce aruncați o privire mai atentă. Malul este acoperit de coji de cocoloaie delicate care au devenit deosebit de abundente aici, deoarece salinitatea ridicată a apei facilitează formarea cojilor.

 

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău