(FOTO) Ce purtăm în sezonul de primăvară-vară? 5 trenduri fierbinți

15 Apr. 2021, 06:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
15 Apr. 2021, 06:00 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Timpulde afară se încălzește, ceea ce înseamnă că trebuie deja să renunțăm la hainele călduroase. Iar ca să fii în pas cu moda trebuie să urmărești ultimele tendințe din fashion. Iată care sunt piesele vestimentare care trebuie să apară în lista ta de cumpărături pentru sezonul de primăvară-vară.

1. Sacou oversize 

Stilul supradimensionat continuă să fie actual.  Designerii consideră că sacourile voluminoase pot fi considerate ca piese de bază: pot fi combinate cu pantaloni, blugi, fuste și chiar rochii de seară. Aceste tipuri de sacouri, pe lângă faptul că sunt actuale mai sunt și comode. De asemenea, pot fi găsite foarte ușor în magazine.

 

2. Rochii și fuste maxi

În acest an confortul este în trend. Iată de ce dacă vei alege o rochie sau o fustă maxi nu vei da greș. Pot fi purtate cu încălțăminte cu toc stabil.

3.  Pantaloni largi

Un adevărat must-have al sezonului. Chiar dacă sunteți obișnuiți cu blugi skinny skinny sau pantaloni „țigară”, în această primăvară merită să vă procurați o pereche pantaloni largi. Culoarea și materialul nu contează. Designerii insistă doar pe o potrivire înaltă sau medie și pe o lungime aproape de podea.

4. Topuri fără bretele 

Sunt perfecte pentru sezonul cald și îți vor pune în evidență trăsăturile frumoase ale corpului.

5. Corset 

Aceste piese vestimentare pline de feminitate își găsesc locul în garderoba ta în acest an. Dacă vrei să adaugi feminitate în ținutele tale, un corset este potrivit.

Realitatea Live

19 Mai 2022, 11:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Mai 2022, 11:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Filiala Google din Rusia a anunţat miercuri că intenţionează să declare faliment după ce autorităţile i-au confiscat conturile bancare. Astfel, compania întâmpină dificultăți la plata salariilor angajaților și a furnizorilor, scrie DPA.

„Confiscarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia, inclusiv angajarea şi plata angajaţilor cu sediul în Rusia, plata furnizorilor şi a vânzătorilor şi îndeplinirea altor obligaţii financiare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google.

Un purtător de cuvânt al Google a declarat că serviciile gratuite, inclusiv căutarea şi YouTube, vor funcţiona în regim normal, în pofida anunţului privind falimentul.

Potrivit sursei citate, filiala rusă este sub presiune de luni de zile pentru că nu şterge conţinuturi pe care autorităţile ruse le consideră ilegale şi pentru că a restricţionat accesul unor mijloace de comunicare ruseşti pe YouTube, însă Kremlinul a oprit până acum doar accesul la serviciile companiei.

Este pentru prima dată când gigantul căutărilor a recunoscut că i-a fost confiscat întregul cont bancar.

Baza de date a Serviciului Federal al Executorilor Judecătoreşti din Rusia menţionează două popriri de la mijlocul lunii martie, fără precizarea sumelor, precum şi alte amenzi şi taxe de executare. Serviciul a confirmat că a confiscat toate activele şi proprietăţile Google.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Google și-a mutat mai mulți angajați în afara Rusiei.

Potrivit unei note postate miercuri pe registrul oficial rus, filiala rusă plănuia să declare faliment şi din 22 martie a prezis o „incapacitate de a-şi îndeplini obligaţiile monetare”, inclusiv indemnizaţii de concediere, remuneraţiile pentru actualii şi foştii angajaţi şi plăţile obligatorii la timp.

Gigantul american de căutare, care a întrerupt vânzările de anunţuri şi majoritatea celorlalte operaţiuni comerciale în Rusia, a declarat că serviciile sale gratuite, inclusiv Gmail, Maps, Android şi Play, vor rămâne disponibile pentru utilizatorii ruşi.

Guvernul rus a anunţat mai înainte că nu intenţionează să blocheze YouTube, în ciuda ameninţărilor şi amenzilor repetate, spunând că o astfel de măsură îi va face probabil pe utilizatorii ruşi să sufere şi de aceea nu ar trebui luată.

În 2021, veniturile filialei ruse au fost de 134,3 miliarde de ruble, arată baza de date Spark a agenţiei de presă Interfax privind companiile ruseşti. Google a declarat în aprilie că Rusia a reprezentat 1% din veniturile sale anul trecut, sau aproximativ 2,6 miliarde de dolari.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău