(FOTO) Cele mai romantice destinații din Europa! Perfect pentru călătoriile în cuplu. TOP 10

26 Feb. 2021, 14:29
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Realitatea.md
26 Feb. 2021, 14:29 // Au Bani //  Realitatea.md

Simți că ai nevoie de o escapadă romantică? Ia-ți partenerul/partenera și creați amintiri de neuitat în cele mai romantice destinații din Europa.

1. Veneția, Italia

Veneția este regiunea perfectă pentru îndrăgostiți. Dacă vei vizita Veneția în regiunea caldă a anului vei putea să mergi prin apă, de mână cu persoană dragă. De asemenea, vei rămâne uimit de arhitectura deosebită a orașului. Dacă ajungi la Campanile, vei avea parte de o priveliște minunată asupra orașului.

2. Paris, Franța 

Dacă ajungi la Paris vei avea parte de rlimbări romantice, restaurante minunate, seri pentru doi și momente de neuitat.

Cu decorurile sale cinematografice și farmecul etern, Parisul atrage cupluri din întreaga lume pe tot parcursul anului. Plimbări, croaziere, cumpărături, și propuneri neobișnuite de căsătorie. De toate astea poți avea parte în orașul fermecător – Paris. De asemenea, vei avea o mulțime de monumente istorice pe care să le vizitezi.

Parisul nu este doar despre Turnul Eiffel, Parisul este și despre dragoste.

3. The Cinque Terre, Italia

Cinque Terre reprezintă una dintre cele mai bine conservate zone naturale și semi-naturale din Marea Mediterană. Motive istorice și geomorfologice au interzis dezvoltarea excesivă a locuințelor și crearea de drumuri majore (care sunt prezente în interior în Val di Vara). Activitatea umană și, în special, viticultura, au contribuit la crearea unui peisaj unic în care dezvoltarea zidurilor tipice de piatră este atât de extinsă încât să fie egală cu cea a faimosului Zid Chinezesc.

4. Sintra, Portugalia

Sintra este o bijuterie situată între munți și mare, care așteaptă să fie descoperită de toți cei care îndrăznesc să se piardă în maiestuoasa sa moștenire istorică, natura luxuriantă, oferta culturală cosmopolită și gastronomia opulentă.

Sintra emană o aură romantică care a lăsat o impresie profundă asupra sufletului și operei scriitorilor care, în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea, au fost pionierii spiritului romantic și au celebrat subiectivitatea și emoția dramei umane. Sintra este cu adevărat capitala romantismului. Este un loc de experiență!

5. Aix-les-Bains Riviera Alpilor, Franța

Imaginați-vă un loc atemporal. Perfect pentru o întâlnire. Ne reconectăm cu noi înșine, dar și cu ceilalți, împărtășind plăcerea de a fi aici, de a ne simți în viață.

O plimbare de-a lungul lacului vă duce neapărat pe unul dintre docurile principale din Aix les Bains Riviera des Alpes. Aici, te simți ca și cum ai merge pe apă, singur în lume în acest peisaj de 360 °. Privirea ta se pierde la orizont și întâlnește munții care cad direct în lac. Este timpul să surprindeți acest moment cu o imagine de suvenir, la fel cum proaspeții căsătoriți adoră atât de mult să fie fotografiați într-un peisaj atât de romantic.

6. Biarritz, Franța 

Această perlă a Atlanticului navighează acum pe un val de tinerețe efervescentă. Clima sa blândă și frumusețea litoralului său, intrările sale curbate, punctate de aflorimente stâncoase și marile evenimente pe care le găzduiește, fac din Biarritz o destinație romantică potrivită în orice perioadă a anului.

7. Florența, Italia

Centrul istoric al Florenței conține o bogăție de capodopere și la sigur este un loc potrivit pentru cei îndrăgostiți.

8. Santorini, Grecia 

Santorini este considerat a fi cel mai căutat loc pentru o escapadă romantică în Grecia. Insula mai este numită și „destinație de nuntă” pentru cuplurile din Grecia și din întreaga lume.

9. Bruges, Belgia

Vara sau iarna, dimineața sau seara, pe zi cu soare sau cu cu ploaie, Bruges este o destinație perfectă pentru romantici și pentru cei pasionați de fotografiile în cuplu.

10. Budapesta, Ungaria

Podul Ungariei atrage o mulțime de turiști, de pe pod este locul perfect pentru a vedea castelul Buda. Vizitatorii au, de asemenea, posibilitatea de a merge pe vârful tunelului situat pe partea Buda, oferind o vedere minunată asupra Dunării, a podurilor sale.

 

 

 

 

 

 

Realitatea Live

23 Iul. 2021, 17:53
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
23 Iul. 2021, 17:53 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Rețeau de socializare Intagram este foarte populară, în special printre tineri. La sigur urmărești și vedete, care vorbesc o altă limbă decât cele pe care le cunoști tu. În acest sens, Instagram introduce o nouă schimbare care te va ajuta să înțelegi mai ușor mesajul transmis de persoanele pe care le urmărești.

La sigur, te ciocnești cu siatuații când storiesurile nu sunt în engleză sau într-una din limbile de circulație internațională. Din această cauză nu înțelegi mesajul unui artist sau al unei persoane importante de interes pentru tine. Până aum, ceea ce trebuia să faciera să ieș din aplicație și să încerci să traduci ”ce a vrut să spună autorul”.

Acum, acest lucru nu mai este necesar. Instagram a introdus o nouă funcție care va traduce orice text străin și pe care îl vei putea vedea în Stories. Această nouă caracteristică este lansată la nivel global, astfel că toți acești peste 1 miliard de abonați se pot bucura de noua funcție.

Când aplicația detectează că vizualizezi o poveste într-o altă limbă, îți va afișa mesajul ”Vedeți traducerea”, în partea din stânga sus a aplicației. Tot ceea ce va trebui să faci este să atingi bannerul respectiv pentru a vedea textul în limba maternă.

Funcția poate traduce textul în peste 90 de limbi deși, momentan, aceasta nu poate funcționa la fel și cu audio. Inevitabil, asta înseamnă că sunt șanse să existe povești pe care să nu le înțelegi, atunci când cel pe care îl urmărești transmite un mesaj pe cale verbală.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală