(FOTO) Cine este actualul proprietar al locuințelor de lux ale lui Ilan Shor

Imobilele de lux de pe strada Lacului din Capitală, care i-au aparținut lui Ilan Șor, au fost recent revândute. Datele de la Cadastru arată că cele patru imobile, situate pe mai multe terenuri comasate în unul singur, au fost cumpărate la 26 iunie curent de un tânăr în vârstă de 31 de ani pe nume Serghei Trohin, iar ipoteca în valoare de 3.500.000 de lei a fost stinsă, scrie Anticoruptie.md.

Imobilele de lux de pe strada Lacului din Capitală, care i-au aparținut lui Ilan Șor, au fost recent revândute. Datele de la Cadastru arată că cele patru imobile, situate pe mai multe terenuri comasate în unul singur, au fost cumpărate la 26 iunie curent de un tânăr în vârstă de 31 de ani pe nume Serghei Trohin, iar ipoteca în valoare de 3.500.000 de lei a fost stinsă, scrie Anticoruptie.md.

 

În declarația sa de avere pentru 2018 Ilan Șor indica faptul că a luat în arendă, în ultima zi a anului trecut, un teren de 27 de ari și două case de locuit, de 273, respectiv 644 de metri pătrați, evaluate la 8,1 milioane de lei.

De fapt, este vorba despre câteva imobile de lux situate pe strada Lacului din Capitală, atribuite de presă lui Ilan Șor. Anterior, acestea i-au aparținut oficial, după care și-au schimbat de câteva ori proprietarii. Ilan Șor însă continua să locuiască pe adresa respectivă. 

Tot aici, procurorii au efectuat percheziții, în februarie 2015, când au pornit urmărirea penală împotriva deputatului condamnat în dosarul privind frauda bancară. Aici a stat Ilan Șor și în arest la domiciliu. În pofida acestui fapt, proprietatea de lux nu se regăsește în lista bunurilor lui Șor puse sub sechestru.

Istoricul reședinței lui Șor este unul complicat și implică mai mulți intermediari. Proprietar în acte al imobilelor lui Ilan Șor era, până la sfârșitul lunii trecute, un oarecare Ion Cojocaru. Pe acest nume erau înregistrate și terenul, și construcțiile.

În iulie 2010, Șor a cumpărat aici un teren de șase ari și jumătate de la un alt personaj, care figurează în lista celor mai bogați oameni din Republica Moldova - Gabriel Stati, fiul miliardarului Anatol Stati, președinte Ascom Grup.

Imobilul a rămas înregistrat pe numele lui Șor timp de un an, după care și-a schimbat de mai multe ori proprietarii. În septembrie 2010, Șor cumpără aici un alt teren de 6,7 ari de la o bătrână, iar în octombrie achiziționează și bucata de pământ dintre celelalte două, cu o suprafață de 6,7 ari, de la un cetățean străin.

Oficial, Șor a vândut aceste trei proprietăți peste aproximativ un an, în aceeași zi. Imobilele au trecut prin mai multe mâini, iar în 2015 toate trei au ajuns pe numele lui Ion Cojocaru. Ultimul teren achiziționat, din cele patru care au format ulterior moșia lui Șor, nu a mai fost înregistrat pe numele acestuia, fiind trecut direct pe Ion Cojocaru. Această tranzacție a avut loc abia peste patru ani după primele, iar odată cumpărate, cele patru terenuri au fost documental comasate în unul și au acum și o adresă poștală comună.

Creditele obținute de la bancă în baza acestui gaj sunt mai mari decât valoarea cadastrală a bunului. Potrivit actelor cadastrale, în schimbul acestui gaj, care are valoare oficială de 8,1 milioane de lei, au fost eliberate împrumuturi de 10 milioane de lei, în 2015, 3,5 milioane de dolari în 2016 și 3,5 milioane de lei - în 2017.

Actualul cupărător, Serghei Trohin, coincidență sau nu, dar pe una din rețelele de socializare apare alături de Marina Tauber, deputata Partidului ȘOR, și alături de purtătoarea de cuvânt al liderului, Alina Șargu.

Alte stiri

Nikola Pashinyan încearcă să păstreze puterea cu prețul vieții cetățenilor

Noul conflict militar dintre Azerbaidjan și Armenia nu este altceva decât o încercare de a păstra puterea de către prim-ministrul RA Nikol Pashinyan și de a distrage cetățenii de la problemele economice din țară.

Aproape 300 de mii de tone de fructe moldovenești ar putea fi exportate în spațiul CSI

Fructele moldovenești expuse la Moscova. Sute de tone de fructe ar putea fi exportate în spațiul CSI

Alexandru Bordea: „Astăzi principala însușire a antreprenorilor este adaptabilitatea”

Cum să reușești să te menții ca și afacere, să păstrezi afacerea existentă și să tinzi să te dezvolți? Trebuie să ai capacitatea de a te adapta rapid, să testezi și să fii la curent cu cele mai noi tehnologii. Nu e complicat, nu-i așa?

Ultimele ȘTIRI

Armenia a bombardat mai multe localități din Azerbaidjan. Sunt înregistrate decese și răniți în rândul civililor și militarilor

Forțele armate din Armenia au bombardată în această dimineață pozițiile Azerbaidjanului, de-a lungul liniei frontului, unde se regăsesc și persoane...

Ce sigur nu trebuie să faci, dacă ai probeleme cu finanțele

Dacă vă aflați într-o gaură financiară, este important să evitați lucrurile stupide pentru a nu vă săpa groapa și mai adânc.

LG Moldova: Casa viitorului mai aproape decât crezi!

Cu câțiva ani în urmă, Big Data și Internetul era menționat în previziunile futuriste, iar astăzi reprezintă o realitatea perfect normală fără de c...

MAIB și Opera Națională vă îndeamnă să fim la distanță și, totuși, împreună prin cultură și muzică bună

Cel mai impresionant eveniment cultural al teatrului liric național revine în scenă cu ediția a 28-a a Festivalului Internațional de Operă și Balet...

LG Virtual Exhibition- Life’s Good from Home

În fiecare an, compania LG ne încântă cu noile sale produse unice, precum: primul televizor OLED rulabil, cel mai tare frigider InstaViewThinQ cu u...

Vezi toate știrile